Pinnacle Ridge – Part IV – AMD Ryzen 5 2600 & AMD Ryzen 7 2700

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Procesoare & Chipseturi, in 22 May, 2018.

Concluzii

 
Cu siguranta lansarea procesoarelor din familia Ryzen a reprezentat un mare pas in fata, atat pentru AMD, cat si pentru consumatori. Lansarea celei de-a doua generatii AMD Ryzen a ridicat stacheta, cei de la AMD oferind produse competitive in toate segmentele de pret, continuand cu succes saga Ryzen, inceputa cu un an in urma. AMD Ryzen 7 2700X, de exemplu, este cel mai puternic procesor mainstream de pe piata, oferind performante de top in toate aplicatiile mari consumatoare de resurse, precum si performante superioare in jocuri fata de prima generatie Ryzen.

Totusi, din punctul meu de vedere, unul dintre cele mai reusite procesoare din aceasta serie este AMD Ryzen 7 2700, acesta oferind un echilibru perfect intre performante, pret si consum / comportament termic. Astfel, chiar daca nu discutam despre aceleasi performante in Blender, Cinebench sau 3DSMax, AMD Ryzen 7 2700 reuseste sa ofere aceleasi performante in jocuri ca si AMD Ryzen 7 2700X, cu un consum redus semnificativ si un pret cu ~10% mai mic. Acelasi lucru este valabil si pentru AMD Ryzen 5 2600, cel mai accesibil procesor cu 6 nuclee / 12 fire de executie disponibil pe piata in acest moment.

Prin urmare, putem spune ca in momentul de fata cei de la AMD au o oferta extrem de atractiva in segmentele entry-level si mainstream, toate procesoarele din seria 2xxx oferind performante ridicate si un raport calitate / pret foarte bun, prin 6 modele, pozitionate intre 480 si 1499 RON. Si cum sfarsitul verii va aduce noi modele AMD in segmentul high-end, putem spune ca 2018 este un an cu adevarat reusit, pentru toti pasionatii de tehnologie!
 

Comentarii

3 comentarii la: Pinnacle Ridge – Part IV – AMD Ryzen 5 2600 & AMD Ryzen 7 2700

 1. George a scris pe:

  Va salut,

  Ok…admitem ca generatia 2 ryzen este foarte fiabila si performanta, dar totusi presupun ca testele au fost rulate la frecvente stock. Daca tot avem comparatii cu 8700k putem sa discutam un pic si despre plaja de overclocking si implicit despre performantele atinse de ryzen in comparatie cu 8700k in acest regim?…

  Cu respect,
  George

 2. Pacpac a scris pe:

  Salut, felicitari pentru review. Dar seria noua este mai potenta in OC decat cea veche ?

 3. Cristi a scris pe:

  Felicitari pentru review! Eu personal as fi dorit si un test care sa masoare viteza de compilare in Visual Studio 2017 si Linux kernel.

Lasa-ne un comentariu: