Review – Intel Core i7 7800X & Intel Core i7 7820X – Skylake-X + MSI X299 Raider

Scris de: , in categoria: Procesoare & Chipseturi, in 28 September, 2017.

MSI X299 Raider – Prezentare

 
Paradoxal, fiind vorba despre o placa de baza accesibila, de aceasta data am scapat de o parte din dotarile care nu sunt pe placul anumitor utilizatori, cum ar fi iluminarea RGB sau masca zonei I/O. Prin urmare, MSI X299 Raider are un aspect clasic, ba chiar elegant as putea spune, tinand cont ce brazi de Craciun v-am prezentat in ultimul an.

Chiar si in aceasta gama de pret, cei de la MSI nu au uitat de overclockeri sau power useri, MSI X299 Raider fiind dotata cu butoane on-board (Power si Reset), o functie pe care mi-as dori sa o intalnesc si pe placile de baza accesibile ale celorlalti producatori. Raider-ul este dotat cu 4 slot-uri PCI-E 3.0 x16, care pot functiona in configuratie x16/x16/x8alaturi de un procesor dotat cu 44 de lane-uri PCI-E, x16/x8/x4 impreuna cu un procesor dotat cu 28 de lane-uri, respectiv x8/x8/x0 sau x8/x4/x4 pentru un procesor cu 16 lane-uri.

Similar, pentru procesoarele din seria Skylake-X avem la dispozitie 8 slot-uri de memorie care pot functiona in regim quad-channel, in timp ce utilizatorii de Kaby Lake-X vor putea utiliza 4 slot-uri si o configuratie dual-channel. Pe langa acestea, MSI X299 Raider este dotata cu un slot PCI-E 3.0 x1, doua slot-uri M.2 si un conector U.2. Tot la capitolul stocare intalnim si 8 slot-uri S-ATA 3, cu suport RAID 0 – RAID 10, precum si un header USD 3.1 Gen 2 Type-C pentru panoul frontal, o dotare mai rar intalnita in aceasta gama de pret.

La capitolul audio intalnim o solutie simpla, alcatuita dintr-un controller Realtek ALC1220 si condensatori japonezi Nichicon Fine Gold si acelasi lucru il putem spune si despre conexiunea la retea, aceasta fiind asigurata de un controller Gigabit LAN Intel I219-V. Cei de la MSI s-au gandit totusi si la modderi, prin urmare MSI X299 Raider este dotata cu un conectori pentru benzi LED RGB, precum si cu un conector pentru pompa.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Intel Core i7 7800X & Intel Core i7 7820X – Skylake-X + MSI X299 Raider

 1. J.Nicolae a scris pe:

  Bun review, si inca odata se vede cat de buna e concurenta.
  Sincer cred ca aceste procesoare vor avea cele mai slabe vanzari.

 2. Dacus a scris pe:

  Concluziile sunt foarte bune. Ne-am făcut deja o idee.

  Abia aștept să văd ce poate i5-ul cu șase inimi. Așa, am un feeling că va fi best-buy-ul gamerilor. 🙂

  Așteptăm cu nerăbdare lansarea și, bineînțeles, review-ul cu rezultatul testelor.

Lasa-ne un comentariu: