Studiu – AMD Athlon 200GE & MSI A320M PRO-VH Plus

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Procesoare & Chipseturi, in 17 December, 2018.

Concluzii

 
Bun, ati observat asta inca din momentul in care ati citit titlul si ma simt nevoit sa o repet – acesta nu este un review, ci mai mult o curiozitate personala legata de anumite aspecte. De ce nu discutam despre un review in adevaratul sens al cuvantului? Pai, in primul rand, pentru ca nu am avut la dispozitie procesoare cu un pret similar. Chiar si in cele mai frumoase timpuri, in care Intel erau prezenti in Romania si in birourile locale lucrau unii dintre cei mai dedicati oameni din industrie, nu am primit la teste Celeroane sau procesoare entry-level. Deh… company policy…

In al doilea rand, pentru ca un review va implica intotdeuna utilizarea unui sistem de referinta bine stabilit pentru a putea compara performanta, insa … haideti sa fim seriosi, nimeni nu va utiliza combo-ul AMD Athlon 200GE – MSI A320M PRO-VH Plus impreuna cu un GTX 1080. Sau macar sper ca nici unul dintre cititorii nostri nu ar face asa ceva. Nici nu mai are rost sa mentionez sursa, memoriile s.a.m.d.

Tocmai din acest motiv, dar si pentru ca am testat in jocuri doar cele mai puternice procesoare de pe piata, partea legata de gaming este efectiv un bonus legat de limitarea impusa de procesor, nu o comparatie directa in adevaratul sens al cuvantului. Si tocmai de aceea nu am prezentat in acest studiu si performanta solutiei grafice integrate – daca vom avea timp, acolo chiar avem cu ce sa comparam in mod direct.

Asta nu inseamna insa ca AMD Athlon 200GE si MSI A320M PRO-VH Plus nu meritau atentia noastra, chiar daca nu am avut la dispozitie modelele necesare pentru o comparatie normala. Si oricat de puternice ar fi procesoarele pe care le-am folosit pentru comparatie, in cele mai multe cazuri, asa cum ati putut vedea, diferenta de performanta nu se regaseste pe deplin in diferenta de pret. Si parca uneori nu strica sa ne aducem aminte de acest lucru.

Si tocmai de aceea, cred ca am invatat cateva lucruri interesante astazi. Astfel, in primul rand, AMD Athlon 200GE este un procesor care merita luat in seama daca vreti sa construiti un sistem accesibil. Pentru cele mai multe sarcini ofera performante decente, iar raportul calitate / pret este imbatabil.

Nu in ultimul rand, MSI A320M PRO-VH Plus este o placa de baza care ofera mult mai multe decat am putea trage concluzia la prima vedere. Chiar daca are un pret derizoriu, din punctul meu de vedere (cred ca exista componente pe MEG X399 Creator care costa mai mult decat toata placa de baza in cazul de fata) ofera cam tot ce ne-am putea dori pentru un sistem bazat pe AMD Athlon 200GE.

Iar daca aveti in plan sa utilizati o placa de baza MSI cu chipset B350, sau B450, veti beneficia de pe urma unui avantaj in plus oferit de “greseala” acestora, mai precis posibilitatea de a overclocka micutul AMD Athlon 200GE, putand astfel sa obtineti si mai multa performanta dintr-un procesor de 274 RON.

 

Comentarii

Un comentariu la: Studiu – AMD Athlon 200GE & MSI A320M PRO-VH Plus

  1. Catalin a scris pe:

    Buna Ziua

    Ma intereseaza sa achizitionez un astfel de kit pentru un sistem Home Cinema dar care sa poata rula fara probleme orice fel de continut 4k, credeti ca este suficiient de puternic ?

Lasa-ne un comentariu: