Antec Formula 7 Review

Scris de: , in categoria: Racire, in 6 December, 2010.

Da, stiu, trebuia sa avem un review despre overclocking sau coolere dar cu concursul unor imprejurari mai mult sau mai putin fericite iata-ne la un nou articol despre paste termice.  Vor veni si articolele despre coolere CPU sau VGA, nu disperati pentru ca “in mare” v-am dat informatii pe forum despre performantele unor coolere noi, cum au fost Thermalright HR-02, ZEROTherm ZT10D sau Spitfire, printre altele.

Pana acum am analizat toate tipurile de TIM-uri si am vazut avantajele si dezavantajele fiecarei categorii, precum si comportarea lor in mai multe conditii. Inca de la primul meu articol de interfate termice am vazut ca folosirea diamantului in componenta aduce performante bune dar din pacate densitatea necesara atingerii acestor performante era mare, prin urmare vascozitatea nu era optima, facand aplicarea sau “asezarea” dificile.

Cei de la Antec nu sunt incepatori in acest domeniu, TIM-ul Formula 5 fiind aparut de multa vreme pe piata. Din pacate, desi folosea argint micronizat in componenenta, cu o densitate mare dupa cum spun specificatiile, nu a reusit sa fie la acelasi nivel cu Arctic Silver 5, varful in ceea ce priveste performanta pana la aparitia lui MX-2.

Antec Formula 7 a stat destula vreme la mine pe dulap fara macar sa arunc o privire mai atenta la ea, dar marturisesc ca in cele din urma vederea etichetei ce indica folosirea diamantului in componenta mi-a atras oarecum atentia, mai ales ca sunt foarte rare pastele termice cu acest tip de compozitie iar teste anterioare au aratat un bun potential.

In cele ce urmeaza vom vedea daca Formula 7 reprezinta o imbunatatire fata de Formula 5 si daca au fost imbunatatite aspectele negative, in principal vascozitatea foarte mare, comuna TIM-urilor performante bazate pe diamant.

Comentarii

13 comentarii la: Antec Formula 7 Review

 1. meseriasugt a scris pe:

  Multumim pentru acest review , sigur multi dintre noi vor stii acum ce pasta sa mai aplice pentru CPU si GPU.

 2. edy12006 a scris pe:

  Mersi frumos pentru informatie, chiar am avut nevoie acum ceva vreme si nu stiam ce sa aleg.

 3. Design Grafic a scris pe:

  un foarte bun review !

 4. dracusorul_fany a scris pe:

  informatii foarte bune ! BRAVO !

 5. beldiman catalin a scris pe:

  buna treaba cu review-ul !
  aici primesc cele mai bune !
  BRAVO !

 6. Catalin a scris pe:

  Interesanta chestia cu utilizarea prafului de diamant in aceasta pasta. La ce pret de vanzare ajunge un astfel de kit ? Poate fi utilizat si la notebook-uri ?

 7. Pasta asta are conductivitate electrica?

 8. poparamiro Post author a scris pe:

  Multumesc domnilor.

  Nu pot sa va spun prea multe despre pret,am vazut-o la garaj, dar nu este disponibila si nu stiu in ce masura acel pret este real

  http://www.pcgarage.ro/accesorii-coolere/antec/formula-7/

  Nu am informatii prea multe despre acest TIM, pe site-ul oficial nu apare iar pe cutie nu se specifica daca conduce sau nu curentul electric.

  IC Diamond, tot un TIM bazat pe particule de diamant, nu conduce curentul electric.

 9. Sharron a scris pe:

  informatii foarte bune ! BRAVO !

 10. Winifred Newman a scris pe:

  informatii foarte bune ! BRAVO !

 11. stie careva de unde pot sa o cumpar?

 12. poparamiro Post author a scris pe:

  Suna la garaj sa vezi cand intra pe stoc, eventual sa iti spuna cine e importator.

 13. BRAVO si de la mine!

Lasa-ne un comentariu: