Corsair iCUE H100i RGB Pro XT – Test practic

Scris de: , in categoria: Racire, in 18 February, 2021.

Concluzii

 

Corsair iCUE H100i RGB Pro XT este un AIO performant, cu un design elegant, ventilatoare fiabile si silentioase, datorita levitatiei magnetice, dar si o performanta de top. Garantia de 5 ani ne face sa dormim ceva mai linistiti noaptea, insa pretul de 600lei il propulseaza totusi printre cele mai scumpe AIO-uri de 240mm de pe piata. Totusi, pe langa o performanta destul de apropiata de Elite Capellix, iCUE RGB Pro XT are functii extinse de configurare si monitorizare iar pentru a functiona are nevoie doar de un conector SATA si un port USB pe placa de baza apoi, putem monitoriza si regla temperatura lichidului de racire, turatia ventilatoarelor si a pompei.

Studiind rezultatele obtinute, putem seta Corsair iCUE H100i RGB Pro XT linisititi pe profilul Quiet, chiar daca avem un monstru cum este exemplarul nostru de Core i9 9900k, insa pentru fanii silent computing am demonstrat ca putem seta ventilatoarele chiar si la 800 – 1000 rpm, cu rezultate decentte, departe de throttle. Pentru silentiozitate deplina as opta totusi pentru fratele sau mai mare, H150i, acesta fiind echipat cu radiator de 360mm si 3 ventilatoare ML120, in acest caz o viteza de 800 rpm ar trebui sa fie suficienta pentru a pastra temperaturile sub 90 grade C. Una peste alta pot spune ca iCUE H100i RGB Pro XT m-a impresionat, iar Corsair par sa loveasca din nou puternic in segmentul AIO, dupa ce nu de mult au lansat pe piata Elite Capellix, care este si cooler-ul meu favorit in acest moment.

Desi nu are o legatura directa cu produsul, as fi apreciat ca iCUE H100i RGB Pro XT sa fie mai aproape de bariera de 500 lei pentru ca la pretul actual gasim destule AIO-uri de 360mm, iar in acest moment majoritatea carcaselor ofera spatiu pentru acestea. De asemenea, as fi apreciat sa vad cablurile care ies din ansamblul pompa / waterblock trecute prin sleeving-ul furtunelor si scoase undeva langa radiator, pentru un wire-management mai curat. Asta e valabil in cazul mai multor producatori si tare as vrea sa vad acest lucru implementat in reviziile vitoare de AIO-uri.

 

 

Comentarii

Un comentariu la: Corsair iCUE H100i RGB Pro XT – Test practic

  1. Szabo Ildiko a scris pe:

    Pro XT nu prea are legatura cu Pro, Pro are pompa Asetek, Pro XT pompa CoolIt, care e mai mizerabila dpv zgomot fata de Asetek.

Lasa-ne un comentariu: