ID-Cooling Auraflow 240 – Test practic

Scris de: , in categoria: Racire, in 7 December, 2017.

Rezultate

Am utilizat aceeasi platforma de test ca si in cazul testului de overclocking ce a vizat platforma Ryzen, aceasta fiind alcatuita dintr-un procesor AMD Ryzen 7 1800X, o placa de baza Asus Crosshair VI Hero, un kit de memorii Corsair Dominator Platinum Special Edition 2 x 8GB DDR4 3200MHz CL14, un SSD Samsung 850 Evo 1TB si o sursa Seasonic Prime 850W.

 

 

Pentru testul de astazi am ales 2 scenarii: default (3.6GHz) cu o tensiune de alimentare setata in mod automat la 1.22-1.24v si overclock la 3.8GHz cu o tensiune fixa de 1.3v. Pasta utilizata a fost Gelid GC-Extreme in timp ce ventilatoarele au fost conectata la un port PWM cu profilul Standard de control al turatiei. Pentru incarcare am folosit Prime95 64 biti in timp ce pentru monitorizarea temperaturii Ryzen Master de la AMD s-a dovedit cel mai exact. Chiar si asa nu va asteptati ca temperatura afisata sa fie cea reala, dupa cum probabil stiti toate Ryzen / Threadripper au un offset din fabrica ceea ce face monitorizarea exacta a temperaturii sa fie o problema. Chiar si asa, important este ca nu am dus procesorul in throttle!

La 3.6GHz temperatura a urcat pana la 55.25 oC in timp ce ventilatoarele s-au mentinut la 1221 rpm, in timp ce urcand la 3.8GHz temperatura a atins 65.88 oC ventilatoarele accelerand pana la 1392 rpm. Ventilatoarele au prezentat un zgomot de motor pe toata plaja de turatii, lucru bine de stiut de entuziastii silent-computing. Pentru majoritatea utilizatorilor in schimb zgomotul va fi imperceptibil o data ce AIO-ul va fi amplasat intr-o carcasa (noi am testat open-stand).

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: