Prezentare – be quiet! Silent Wings Pro 4 120mm
be quiet! Silent Wings Pro 4
Asa cum va povesteam si in review-ul dedicat modelului non-Pro, gama Silent Wings a celor de la be quiet! este de ceva timp preferata de cei care isi doresc un ventilator optimizat atat pentru performanta, cat si pentru silentiozitate absoluta. Mai mult decat atat, calitatea constructiei a impresionat intotdeauna, insa si pretul este unul pe masura, sa nu uitam ca avem de-a face cu ventilatoare din gama high-end. Silent Wings 3 a fost mult timp varful de gama al celor de la be quiet!, pe acesta l-am folosit atat in diferite build-uri, cat si impreuna cu AIO-urile sau carcasele premium ale producatorului. Dupa o proiectare si testare ce a durat 5 ani, la mijlocul anului 2022 urmasul de drept si mostenitorul tronului este aici: be quiet! Silent Wings 4!
Echipate cu lagar FDB si motor cu 6 poli optimizat pentru silentiozitate, toate modelele din gama Silent Wings 4 sunt dotate cu 9 pale (7 pale pentru modelul de 140mm) si sunt optimizate pentru presiune statica, dar si airflow. Practic, be quiet! tintesc cu un singur ventilator atat pe cei care au nevoie de ventilatoare de carcasa silentioase, cat si pe cei care cauta in ventilator capabil de presiune statica ridicata, necesara pentru a patrunde printr-un radiator de racire cu aer sau apa. Noile ventilatoare au colturi interschimbabile si se pot gasi in varianta standard, PWM si PWM high-speed, atat pe 120mm, cat si pe 140mm.
Insa pentru cei care isi doresc mai mult, exista si versiunea Silent Wings Pro 4, care este si subiectul articolului nostru de astazi. Spre deosebire de modelele non-Pro, aceasta vine cu viteza mai ridicata care poate fi setata in 3 trepte printr-un switch, cablu si mufa 4-pin mai rezistente dar si un set de coltare suplimentare (recomandate de altfel daca sunt folosite pe un AIO sau radiator de watercooling).
Modelele Pro au in medie un pret mai mare cu 50 lei fata de modelele normale, iar astazi vom arunca o privire asupra be quiet! Silent Wings Pro 4 120mm si vom vedea ce aduce in plus comparativ cu modelul non-Pro. Toate variantele Silent Wings 4 sunt disponibile in tara noastra, asadar daca la finalul acestui articol va place ceea ce ati citit, aveti de unde alege.
Comentarii
costa “doar” 160 lei, un fleac m-au ciuruit. mi se pare ca producatorii de componente/periferice si-au cam luat nasul la purtare in ultimul timp referitor la preturile practicate; placi video de peste 1000e, placi de baza de 2000 lei, carcase ce depasesc lejer 1000 lei, aio-uri de 500e, cpu de la 1000lei in sus, tastaturi si mousi de peste 200e fiecare, ventilatoare de 160 lei bucata…pentru un pc decent astazi trebuie sa platesti peste 5000lei iar pt unul cu performante medii spre hight cam 10000 lei…eu cred ca producatorii ar trebui sa o lase mai usor cu preturile acestea super umflate de-a dreptul basicoase pe alocuri. bun articol, ca intotdeauna, dar pretul, pretul e de-a dreptul puturos…
@ochiu un comentariu perfect. M-am luptat aici cu toti baietii cand Hardware Canucks a zis ca e super pret 12 dolari pentru Arctic P12 MAX:
https://www.youtube.com/watch?v=xpSO_Mpu9Eg&ab_channel=HardwareCanucks
Cica sunt zgarcit. E un ventilator, nici macar cu RGB. Varianta normala ajunge si la 5 euro. Ai nevoie de 5-6-7 in general, depinde de carcasa, si unde se poate de 140cm. Asta inseamna inca minim 25-30 de euro (best case) cu Arctic Cooling (variantele PST sunt geniale), care imi plac si sunt si mai ieftine.
Daca ar fi sa pui Noctua sau BeQuiet, depasesti pretul carcasei in cele mai multe cazuri. Da, arata nitel mai quality, dar cam cat sa coste acest quality? Triplu? Asa vor unii sa ne convinga (nu ma refer la matose/monstru, evident).
A luat-o lumea razna, totul e ieftin desi e dublu sau triplu.
Toate scuzele din lume sunt aduse sa justifice preturile exagerate: inflatie, covid, actionari, marja de profit, materiile prime, transport. Numai bullshit!