Prezentare – be quiet! Silent Wings Pro 4 120mm

Scris de: , in categoria: Racire, in 19 May, 2023.

Prezentare

 

Ventilatoarele be quiet! din seria Silent Wings 4 vin cu un lagar pe lichid (FDB) si motor cu 6 poli optimizat pentru silentiozitate, majoritatea ventilatoarelede pe piata avand motoare in 4 poli. Din cauza motorului cu 6 poli, rotorul are dimensiuni destul de mari, ceea ce inseamna ca cele 9 pale (7 pale pentru modelul de 140mm) au fost optimizate suplimentar pentru presiune statica si airflow. Asta inseamna ca Silent Wings 4 poate indeplini cu succes atat rolul de ventilator de carcasa, cat si pe cel de componenta activa a sistemului de racire, fie pe un radiator de watercooling, fie pe un cooler pe aer.

Noile ventilatoare au colturi interschimbabile, versiunea non-PRO are doar 2 seturi incluse in pachet. Din fabrica ventilatoarele vin montate cu coltarele destinate montarii pe carcasa prin intermediul push-pins, acestea fiind asimetrice in sensul in care pe o parte vor sta lipite de carcasa, iar daca le intoarcem acestea se vor distanta suficient incat sa avem parte de o decuplare mecanica completa. Al doilea set de coltare poate fi folosit la montarea pe carcasa sau pe radiatoare / coolere, acestea fiind simetrice iar gaura centrala este semnificativ mai mare. Calitatea constructiei este poate cea mai buna din ce am vazut pana acum, atat ca materiale folosite, cat mai ales ca finisaje.

Pentru cei care isi doresc mai mult exista Silent Wings Pro 4, versiunea pe care o avem si noi astazi, care vine cu viteza mai ridicata ce poate fi setata in 3 trepte printr-un switch, cablu si mufa 4-pin mai rezistente, precum si un set de coltare suplimentare. Acestea din urma asigura o izolare mai buna atunci cand montam ventilatorul pe radiator, presiunea statica fiind marita prin fortarea fluxului de aer numai prin radiator.

 

 

Comentarii

2 comentarii la: Prezentare – be quiet! Silent Wings Pro 4 120mm

 1. ochiu a scris pe:

  costa “doar” 160 lei, un fleac m-au ciuruit. mi se pare ca producatorii de componente/periferice si-au cam luat nasul la purtare in ultimul timp referitor la preturile practicate; placi video de peste 1000e, placi de baza de 2000 lei, carcase ce depasesc lejer 1000 lei, aio-uri de 500e, cpu de la 1000lei in sus, tastaturi si mousi de peste 200e fiecare, ventilatoare de 160 lei bucata…pentru un pc decent astazi trebuie sa platesti peste 5000lei iar pt unul cu performante medii spre hight cam 10000 lei…eu cred ca producatorii ar trebui sa o lase mai usor cu preturile acestea super umflate de-a dreptul basicoase pe alocuri. bun articol, ca intotdeauna, dar pretul, pretul e de-a dreptul puturos…

 2. Cosmin a scris pe:

  @ochiu un comentariu perfect. M-am luptat aici cu toti baietii cand Hardware Canucks a zis ca e super pret 12 dolari pentru Arctic P12 MAX:
  https://www.youtube.com/watch?v=xpSO_Mpu9Eg&ab_channel=HardwareCanucks
  Cica sunt zgarcit. E un ventilator, nici macar cu RGB. Varianta normala ajunge si la 5 euro. Ai nevoie de 5-6-7 in general, depinde de carcasa, si unde se poate de 140cm. Asta inseamna inca minim 25-30 de euro (best case) cu Arctic Cooling (variantele PST sunt geniale), care imi plac si sunt si mai ieftine.

  Daca ar fi sa pui Noctua sau BeQuiet, depasesti pretul carcasei in cele mai multe cazuri. Da, arata nitel mai quality, dar cam cat sa coste acest quality? Triplu? Asa vor unii sa ne convinga (nu ma refer la matose/monstru, evident).
  A luat-o lumea razna, totul e ieftin desi e dublu sau triplu.

  Toate scuzele din lume sunt aduse sa justifice preturile exagerate: inflatie, covid, actionari, marja de profit, materiile prime, transport. Numai bullshit!

Lasa-ne un comentariu: