Review – Alphacool Eisbaer Pro Aurora 360

Scris de: , in categoria: Racire, in 1 May, 2023.

Concluzii

 

Alphacool Eisbaer Pro Aurora 360 este un AIO cu adevarat spectaculos, se prea poate a fi cel mai performant pe care am pus mana pana acum. Totul este gandit pentru o performanta cat mai ridicata, incepand cu radiatorul HPE fabricat complet din cupru, continuand cu baza extinsa cu 58 lamele de cupru si terminand cu pompa DC-LT puternica. In ADN-ul Alphacool este racirea cu apa, prin urmare faptul ca au reusit sa creeze unul dintre cele mai performante AIO-uri de pe piata (chiar si la aproape 2 ani de la lansare) este ceva cu adevarat special.

Ventilatoarele Rise Aurora folosite arata bine, insa devin silentioase abia atunci cand ne apropiem de turatia de 1000 rpm iar cand depasim 2000 rpm devin extrem de zgomotoase. Isi fac treaba cu brio, asa cum am putut vedea si in teste, insa silentiozitatea sigur nu este punctul lor forte. Din fericire Alphacool Eisbaer Pro Aurora 360 este proiectat pentru performanta extrema, prin urmare putem rula ventilatoarele fara nici un fel de problema la 1000 rpm (poate chiar si mai jos, insa depinde de TDP-ul procesorului).

Conectorii de cuplare rapida fac adaugarea unei placi video in loop o sarcina foarte simpla, cu siguranta radiatorul HPE de 360mm din cupru poate face fata la sarcina suplimentara. Trecerea la furtunele din cauciuc TPV este binevenita atat din punct de vedere estetic, cat si din punct de vedere al ergonomiei. Ca si slabiciuni in ceea ce priveste Alphacool Eisbaer Pro Aurora 360 as mentiona ventilatoarele zgomotoase la turatii ridicate, precum si ergonomia sistemului de prindere al waterblock-ului, acesta fiind destul de anevoios de montat.

La un pret de 950lei Eisbaer Pro Aurora 360 ofera un raport pret / performanta foarte bun si il recomand cu drag tuturor care vor sa obtina temperaturi cat mai bune si nu vor sa faca pasul catre custom loop. Practic, Alphacool a creat o noua categorie de performanta pentru sistemele de racire cu lichid, aceasta fiind situata intre AIO-urile clasice si custom loop-uri.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: