Review – Alphacool Eisbaer Pro Aurora 360

Scris de: , in categoria: Racire, in 1 May, 2023.

Alphacool Eisbaer Pro Aurora 360

 

Desi are aproape 2 ani de cand este lansat pe piata, Alphacool Eisbaer Pro Aurora 360 este un AIO care se diferentiaza clar atunci cand il comparam cu AIO-urile pe care le intalnim zi de zi. In primul rand Alphacool este un producator specializat pe tot ceea ce inseamna racire cu apa, acestia fiind si OEM-ul din spatele multor AIO-uri de pe piata, comercializate de producatori cu renume (de exemplu, be quiet!). In al doilea rand, modelele imbunatatite ale seriei Eisbaer lansate in 2021, din care face parte si AIO-ul testat astazi, inglobeaza multe din tehnologiile dezvoltate pentru loop-urile custom de apa.

Alphacool Eisbaer Pro Aurora se diferentia fata de modelul non-Pro printr-o baza alungita, pentru a asigura compatibilitatea cu procesoare HEDT cum ar fi AMD Threadripper sau Intel Socket 3647. Acest lucru nu afecteaza insa compatibilitatea cu toate procesoarele desktop atat de la Intel, cat si de la AMD, acesta fiind si motivul pentru care am ales pentru review modelul Pro in loc de cel non-Pro. Pompa ceramica DC-LT dezvoltata in-house, radiatorul HPE fabricat integral din cupru si puternic optimizat pentru performanta, dar si furtunele din cauciuc TPV folosite de regula in cazul serverelor si statiilor de lucru sunt elemente pe care nu le intalnim de regula la un AIO dedicat consumerilor.

Sufixul Aurora ne spune faptul ca avem iluminare ARGB integrata, mai exact 3 ventilatoare proprietare Rise Aurora de 120mm, precum si o iluminare discreta integrata in capacul pompei. Avand in vedere dimensiunea de 360mm, pretul de 950lei la care poate fi gasit Alphacool Eisbaer Pro Aurora 360 nu mi se pare deloc ridicat, prin urmare sunt curios daca performanta se ridica la nivelul componentelor individuale si a renumelui celor de la Alphacool. Haideti asadar mai departe sa vedem ce gasim in pachet!

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: