Review – Alphacool Eisbaer Pro Aurora 360

Scris de: , in categoria: Racire, in 1 May, 2023.

Prezentare

 

Radiatorul si cele trei ventilatoare Rise Aurora 120mm sunt ambalate separat, acestea din urma putand fi montate pe oricare parte, in orice directie (push sau pull).  Ansamblul waterblock + pompa are 2 conexiuni: un conector cu 3 pini pentru alimentarea pompei dar si un al doilea cablu care controleaza iluminarea ARGB integrata in capacul pompei. Radiatorul NexXxoS HPE de 360mm are o grosime de 25mm si este fabricat integral din cupru, avand de asemenea numarul de canale si de lamele de cupru marit. Densitatea lamelelor este de 15 PPI, optima atat pentru performanta, cat si pentru conditii de airflow redus. Vopseaua aplicata este foarte subtire, pentru a nu influenta prea mult transferul caldurii, daca va uitati atent in poze veti vedea in spate culoarea aramie specifica materialului de baza (cupru).

Pasta termica inclusa in pachet este Alphacool Subzero, care vine cu o conductivitate termica ridicata (16 W/mK), seringa inclusa in pachet fiind suficienta pentru o aplicare chiar si pentru procesoare HEDT cu IHS-ul ceva mai mare. Sistemul de prindere este extrem de solid, insa este dificil de montat daca nu lipim backplate-ul pe spatele placii de baza, calitatea fiind foarte buna, insa ergonomia are de suferit daca avem nevoie de montari repetate. Furtunele sunt fabricate din cauciuc gros TPV, au o lungime suficienta (40cm) si la nevoie putem adauga si alte componente in circuit multumita conectorilor rapizi. Fata de ce intalnim de obicei in cazul AIO-urilor, pompa DC-LT folosita de Alphacool este mai puternica (se simte si cand punem mana pe furtune in timpul functionarii, specificatiile indicand un debit de 75 L/h in conditiile ridicarii unei coloane de lichid maxime de 0.95m. Coldplate-ul are 58 lamele din cupru nichelat de 0.4mm, in timp ce distanta dintre ele este tot de 0.4mm, iar pentru o disipare cat mai rapida a caldurii talpa waterblock-ului are o grosime de doar 3mm.

Ventilatoarele Alphacool Rise Aurora dispun de iluminare ARGB, au 9 pale, folosesc lagare FDB si se pot controla PWM, avand o turatie maxima de 2500rpm. Forma palelor face ca aceste ventilatoare sa fie optimizate pentru presiune statica (3.17 mm H2O), prin urmare performanta in cazul amplasarii pe un radiator ar trebui sa fie asigurata, in timp ce distantierele de cauciuc puncteaza decisiv la capitolul silentiozitate. Ventilatoarele Rise Aurora se pot inlantui in mod daisy-chain, insa doar pe partea de iluminare, dar chiar si asa lungimea si numarul firelor rezultate nu fac wiremanagement-ul semnificativ mai simplu.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: