Review – Arctic Alpine AM4 Passive

Scris de: , in categoria: Racire, in 15 August, 2018.

Arctic Alpine AM4 Passive

 
Saptamana trecuta faceam o scurta calatorie in trecut si ne intrebam de ce oare au lansat cei de la MSI o noua serie de placi video, care a debutat cu un model (GPU) lansat pe piata in urma cu mai bine de un an. Ei bine, se pare ca si saptamana aceasta este saptamana intrebarilor filozofice, pentru ca si astazi intalnim o situatie similara.

Vedeti voi, nu cu mult timp in urma cei de la Arctic au lansat doua solutii noi de racire, mai precis Arctic Alpine 12 Passive si Arctic Alpine AMD4 Passive. Asa cum ne indica si numele, avem de-a face cu doua solutii de racire fanless, gandite pentru procesoare cu un TDP de pana in 47W.

Evident, am optat pentru modelul Arctic Alpine AM4 Passive, procesoarele AM4 fiind omniprezente in laboratorul nostru. Problema este ca AMD Ryzen 3 2200G, cel mai mititel Ryzen din laboratorul nostru, are un TDP de 65W. Nici o problema, au spus cei de la Arctic, Arctic Alpine AM4 Passive este gandit pentru AMD Ryzen 3 22000GE, care are un TDP de 35W.

Ah…super… in acest caz i-am contactat direct pe cei de la AMD in vederea obtinerii unui astfel de procesor pentru teste. In fond, eram chiar curios cum arata cel mai mic si voinic Ryzen disponibil pe piata. Problema este ca mititelul 2200GE nu este un procesor retail, fiind comercializat exclusiv catre integratori (OEM), prin urmare nu este disponibil printre sample-urile de presa AMD.

Moment in care nu am putut sa nu ma intreb de ce oare un producator de solutii de racire retail a lansat un cooler dedicat unui procesor care este disponibil strict in regim OEM… Buna intrebare, nu-i asa? Evident, am bombanit in barba, am trecut peste acest mic impediment si mi-am adus aminte de cei mai buni prieteni ai omului, tensiunea si frecventa. Ce a iesit veti vedea putin mai incolo. Pana atunci, haideti sa vedem bestia…

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – Arctic Alpine AM4 Passive

 1. Doru a scris pe:

  Monstrule, de fapt tu ai vrut sa te faci poet dar ti-ai dat seama ca o sa mori de foame …
  Ce versiune de Prime95 si ce setari ai folosit la el?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Ultima versiune de pe site-ul Mersenne, Blend

 3. Dan a scris pe:

  Tocmai ce am luat versiunea pentru intel si il folosesc cu un 3770s subvoltat -0.120 offset la frecvente stock fara turbo, pe open bench nu face fata in conditiile in care hwinfo imi arata un consum de 36-41w pe procesor in load.
  Tot trebuie un ventilator de carcasa care totusi sa miste ceva aer printre lamele.

  Poate cu un delid sa reusesc sa-l conving.

 4. Doru a scris pe:

  @Dan
  Da-i disable si la hyper threading. O sa mai coboare destul de mult temperatura.
  Si totusi de ce ai incerca sa racesti pasiv un I7?

Lasa-ne un comentariu: