Review – Arctic Alpine AM4 Passive

Scris de: , in categoria: Racire, in 15 August, 2018.

Concluzii

 
Si uite asa, am rezolvat si dilema lui Arctic Alpine AM4 Passive, folosind anticele metode ale ajustarii tensiunilor si frecventelor de lucru. Adevarul este ca in cazul procesoarelor entry-level din ultima generatie, conceptul de fanless PC este mai accesibil ca niciodata, utilizatorii avand acum la dispozitie o putere de calcul simtitor mai mare decat in trecut, fara dezavantajul zgomotului produs de ventilator.

Totusi, sunt de parere ca o solutie de racire fanless pentru procesoare desktop cu un TDP mai mic de 50W are o aplicabilitate destul de limitata, atat datorita ofertei destul de restranse de procesoare, cat si datorita faptului ca in general carcasele HTPC au dimensiuni destul de mici.

Personal consider ca o solutie fanless cu o suprafata semnificativ mai mare, capabila sa tina in frau si procesoare de 65W, ar fi o idee mult mai buna, oferta de procesoare din acest segment fiind mult mai bogata, iar factorul “dimensiune carcasa” mult mai putin important in cazul in care discutam despre un procesor mai puternic, cum ar fi Ryzen 5 26000, de exemplu.

Cine stie, poate vom vedea in curand si asa ceva in portofoliul celor de la Arctic. Eu chiar as fi interesat de o astfel de solutie.

 

Comentarii

4 comentarii la: Review – Arctic Alpine AM4 Passive

 1. Doru a scris pe:

  Monstrule, de fapt tu ai vrut sa te faci poet dar ti-ai dat seama ca o sa mori de foame …
  Ce versiune de Prime95 si ce setari ai folosit la el?

 2. Monstru Post author a scris pe:

  Ultima versiune de pe site-ul Mersenne, Blend

 3. Dan a scris pe:

  Tocmai ce am luat versiunea pentru intel si il folosesc cu un 3770s subvoltat -0.120 offset la frecvente stock fara turbo, pe open bench nu face fata in conditiile in care hwinfo imi arata un consum de 36-41w pe procesor in load.
  Tot trebuie un ventilator de carcasa care totusi sa miste ceva aer printre lamele.

  Poate cu un delid sa reusesc sa-l conving.

 4. Doru a scris pe:

  @Dan
  Da-i disable si la hyper threading. O sa mai coboare destul de mult temperatura.
  Si totusi de ce ai incerca sa racesti pasiv un I7?

Lasa-ne un comentariu: