Review – Enermax AQUAFUSION ADV 360mm

Scris de: , in categoria: Racire, in 9 November, 2023.

Prezentare

 

Asa cum spuneam, Enermax AQUAFUSION ADV 360mm integreaza  o pompa cu doua camere (Dual Chamber) care izoleaza pompa in sine de sursa de caldura in timp ce pentru cresterea performantei avem tehnologiile proprietare CCI (Central Coolant Inlet) care injecteaza lichidul in cel mai cald punct si SCT (Shunt-Channel Technology) care scurteaza traseul lichidului pentru a optimiza preluarea si disiparea caldurii. Singurul impediment este rularea pompei la viteza maxima (3250 RPM), aceasta fiind echipata cu un conector cu 3 pini, controlul PWM fiind imposibil.

Conexiunile ARGB sunt daisy-chain, insa cablurile sunt destul de lungi, facand wiremanagement-ul cam complicat, in timp ce pentru combinarea semnalului PWM al celor 3 ventilatoare este folosit un splitter. Ansamblul waterblock + pompa are 2 conexiuni, mai precis un conector cu 3 pini pentru controlul iluminarii ARGB integrate in capacul pompei, precum si o mufa cu 3 pini pentru alimentarea pompei dintr-un header al placii de baza sau prin adaptor SATA (livrat in pachetul de accesorii). Ventilatoarele Enermax SquA RGB ADV vin cu 9 pale precum si cu un ghidaj integrat in rama (Vortex Frame Technology) pentru turbionarea si canalizarea aerului prin radiator. Turatia acestora ajunge pana la un maxim de 2000 RPM, insa de ceva timp Enermax include in pachet si un adaptor pentru reducerea zgomotului, care micsoreaza turatia maxima la 1700 RPM.

AQUAFUSION ADV 360mm este un AIO high-end, iar cei de la Enermax mentioneaza in specificatii o capacitate a acestuia de disipare de pana la 380W TDP, insa vom vedea imediat cum stau lucrurile. In ceea ce priveste sistemul de prindere, acesta este usor de montat si exercita o presiune optima.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: