Review – FSP MP7 Black

FSP MP7 Black
FSP nu este un nume care sa ne fi venit prea des in minte atunci cand discutam despre coolere de procesor – producatorul taiwanez s-a facut remarcat in principal prin sursele de alimentare si carcasele pe care le-am tratat in repetate randuri in articolele noastre. Totusi, in ultimii ani, acestia au decis sa atace si piata sistemelor de racire, iar coolerul pe aer FSP MP7 Black – aflat in dezvoltare inca de la Computex-ul din 2023, cand purta un alt nume – este varful lor de lance in acest segment.
La prima vedere, FSP MP7 Black bifeaza toate criteriile unui cooler high-end pe aer: design dual-tower masiv, 6 heatpipe-uri din cupru, doua ventilatoare de 120mm si o inaltime de doar 153mm, care il face compatibil chiar si cu majoritatea carcaselor entry-level. Practic, desi – cel putin din punct de vedere al dimensiunilor – MP7 Black nu intra in liga grea a flagship-urilor precum Noctua NH-D15 G2 sau DeepCool Assassin 4, FSP ataca un segment din piata care s-ar putea dovedi chiar mai profitabil. Este vorba despre zona de sub 350 lei, acolo unde coolerele pe aer performante pot livra temperaturi mai mult decat decente chiar si pentru procesoare fierbinti – segment dominat pana acum de solutii de la DeepCool, be quiet! sau Thermalright.
Este clar ca FSP MP7 Black se adreseaza entuziastilor – fie ca vorbim de gameri cu procesoare high-end, fie de overclockeri moderati care prefera fiabilitatea (cel putin teoretica) a unui cooler pe aer in locul unui AIO. In contextul actual, in care solutiile de racire lichida au devenit aproape omniprezente, MP7 Black vine ca o alternativa clasica… dar care promite. Ne asteptam ca acest cooler sa concureze cu modele consacrate precum Noctua NH-D15 (modelul original, nu G2) sau DeepCool Assassin 4S (modelul slim, cu un singur ventilator), dar la un pret mai prietenos.
Ramane de vazut daca promisiunile devin realitate, dar pe hartie lucrurile suna promitator: FSP se lauda cu ventilatoare capabile sa impinga un airflow ridicat, heatpipe-uri “anti-gravitationale” pentru eficienta in orice pozitie si compatibilitate extinsa datorita designului asimetric. Haideti mai departe sa vedem despre ce este vorba!
Comentarii