Computex 2023 – FSP

Scris de: , in categoria: Stiri, in 8 June, 2023.

FSP

 

Producatorul de surse taiwanez FSP aniverseaza 30 ani de existenta in 2023, prin urmare a vrut sa sarbatoreasca in forta. Asa ca au aratat in cadrul targului Computex 2023 sursa Cannon Pro 2500W, prima sursa de aceasta putere anuntata pe piata (SuperFlower a anuntat o sursa de 2500W in 2019 dar aceasta nu a ajuns niciodata in retail). Cannon Pro 2500W este compatibila cu standardul ATX 3.0 si poate sustine chiar si 4 placi video Geforce RTX 4090 gratie celor 4 conectori 12VHPWR, doi prin conectori nativi si doi prin intermediul adaptoarelor. Avand o putere atat de ridicata nu ne surprind cei patru conectori EPS 4+4 pini sau cei 12 conectori PCIe 6+2 pini.

Daca nu aveti nevoie de atata putere, atunci Hydro PTM PRO 1650W este o sursa 80PLUS Platinum, cu certificare ATX 3.0 si 2 conectori nativi 12VHPWR care nu va ceda prea usor, orice componente ati monta in sistem. Hydro PTM X PRO 1200W este in schimb o sursa capabila intr-un format extrem de compact (13cm adancime), care vine tot cu certificare ATX 3.0 si conectivitate 12VHPWR nativa. Modul ECO ii permite sa ruleze in mod pasiv pana la o incarcare de 30%, in timp ce aplicarea de conformal coating din fabrica ii ofera protectie impotriva prafului si a umezelii. Cea mai recenta versiune a modelului Dagger PRO L 1200W intruneste criteriile pentru certificarea ATX 3.0, are un conector nativ 12VHPWR si ofera o densitate de putere excelenta, avand in vedere ca este un model SFX-L.

 

 

In ceea ce priveste carcasele, FSP ne-a adus in acest an la Computex modelul CUT593 care este optimizata pentru asezarea cat mai simpla a cablurilor. In acest sens, layout-ul a fost optimizat la maxim asa cum puteti vedea si in poze, iar compatibilitatea a fost testata inclusiv cu Geforce RTX 4090. Panoul frontal si plafonul carcasei suporta AIO-uri sau radiatoare de 360mm, in timp ce panoul frontal poate fi ales dintre mai multe variante, inclusiv una care seamana izbitor de mult cu o masca de protectie pentru boxe (ultima poza).

 

 

Segmentul de racire este unul nou pentru FSP, insa anul acesta, in cazul targului Computex 2023, producatorul taiwanez a venit cu mai multe suprize. Prima dintre acestea consta in linia de AIO-uri AP care isi ia sufixul dupa dimensiunea radiatorului, prin urmare AP42 vine cu radiator de 420mm, AP36 de 360mm si AP24 vine cu radiator de 240mm. De remarcat ca seria AP de AIO-uri a celor de la FSP vine cu o pompa cu doua camere dezvoltata in-house, iar pe partea inferioara a radiatorului avem o masca pentru a ascunde firele ventilatoarelor ARGB.

Mai departe avem MX09, un cooler dual-tower high-end care vine cu un design asimetric pentru a asigura compatibilitatea cu memoriile instalate, indiferent de inaltimea acestora. Mai mult decat atat, ventilatorul din mijloc folosit are o dimensiune de 140mm in timp ce ventilatorul exterior are 120mm. Lamelele au un aranjament in forma de fagure, pentru a maximiza fluxul de aer disponibil, in timp ce baza foloseste 7 heatpipe-uri de cupru pentru a asigura performanta necesara segmentului high-end. Mi s-a parut interesanta inaltimea de doar 160mm, care este mai mica fata de alte produse similare, lucru care va asigura compatibilitatea cu majoritatea carcaselor de pe piata, chiar si cu cele entry-level.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: