Review – Noctua NH-U12A

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Racire, in 8 May, 2019.

Rezultate

 
Am comparat Noctua NH-U12A cu batranul NH-D15 pe care il folosim de obicei pe platforma de teste, acesta fiind testat in doua echipari (cu un singr ventilator, respectiv cu doua ventilatoare). Noctua NH-U12A a fost testat atat in regim single fan, cat si in regim push-pull, impreuna cu ventilatoarele NF-A12x25 cu o viteza de rotatie de 2000 rpm, respectiv cu doua ventilatoare NF-P12 stock (1300) rpm.

Chiar daca este cu 220g mai usor decat monstrul twin-tower si are o suprafata de disipare semnificativ mai mica, Noctua NH-U12A beneficiaza din plin de pe urma vitezei de rotatie a ventilatoarelor NF-A12x25 incluse in pachet, reusind sa mentina o temperatura cu doar 1.2 oC mai ridicata decat fratele sau mai mare twin-tower. Este clar insa ca avem de-a face cu un cooler optimizat pentru viteze de rotatie medii sau ridicate, Noctua NH-U12A nefiind gandit pentru silent computing, asa cum este cazul lui NH-D15.

Mai degraba avem de-a face cu un cooler care se comporta similar cu TRUE, adica un cooler destul de compact (fata de modelele twin-tower), care poate tine in frau procesoare destul de naravase, daca este utilizat impreuna cu ventilatoarele potrivite.

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – Noctua NH-U12A

 1. razvanst a scris pe:

  Felicitari pentru review!
  De cateva zile sunt in cautarea unui cooler ce va raci viitoarele ryzen 3000. Pe langa Noctua D14 (care arata f urat, dar are pret bun acum) ma orientasem catre be quiet Dark Rock 4 (simplu, nu Pro), ambele sunt ~ 300 lei. Voi ce ati recomanda?
  Multumesc!

 2. Monstru Post author a scris pe:

  NH-D14 este in continuare unul dintre cele mai bune coolere produse vreodata, dupa parerea mea.

  Si Dark Rock 4 este un cooler performant, insa nu l-am testat, deci nu iti pot spune exact.

 3. jacko a scris pe:

  .. un review chiar cu aer de old fashion, binevenit .. un plus pentru pasta termică și chiar și pentru șervețele, la fel de binevenite .. apreciez marca Noctua, chiar dacă prețurile lor sunt mai sus(probabil, pe măsura produselor .. am deținut un NH-L9i la un moment!)

Lasa-ne un comentariu: