Review – Noctua NH-U12A

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Racire, in 8 May, 2019.

Rezultate

 
Am comparat Noctua NH-U12A cu batranul NH-D15 pe care il folosim de obicei pe platforma de teste, acesta fiind testat in doua echipari (cu un singr ventilator, respectiv cu doua ventilatoare). Noctua NH-U12A a fost testat atat in regim single fan, cat si in regim push-pull, impreuna cu ventilatoarele NF-A12x25 cu o viteza de rotatie de 2000 rpm, respectiv cu doua ventilatoare NF-P12 stock (1300) rpm.

Chiar daca este cu 220g mai usor decat monstrul twin-tower si are o suprafata de disipare semnificativ mai mica, Noctua NH-U12A beneficiaza din plin de pe urma vitezei de rotatie a ventilatoarelor NF-A12x25 incluse in pachet, reusind sa mentina o temperatura cu doar 1.2 oC mai ridicata decat fratele sau mai mare twin-tower. Este clar insa ca avem de-a face cu un cooler optimizat pentru viteze de rotatie medii sau ridicate, Noctua NH-U12A nefiind gandit pentru silent computing, asa cum este cazul lui NH-D15.

Mai degraba avem de-a face cu un cooler care se comporta similar cu TRUE, adica un cooler destul de compact (fata de modelele twin-tower), care poate tine in frau procesoare destul de naravase, daca este utilizat impreuna cu ventilatoarele potrivite.

 

Comentarii

2 comentarii la: Review – Noctua NH-U12A

 1. razvanst a scris pe:

  Felicitari pentru review!
  De cateva zile sunt in cautarea unui cooler ce va raci viitoarele ryzen 3000. Pe langa Noctua D14 (care arata f urat, dar are pret bun acum) ma orientasem catre be quiet Dark Rock 4 (simplu, nu Pro), ambele sunt ~ 300 lei. Voi ce ati recomanda?
  Multumesc!

 2. Monstru Post author a scris pe:

  NH-D14 este in continuare unul dintre cele mai bune coolere produse vreodata, dupa parerea mea.

  Si Dark Rock 4 este un cooler performant, insa nu l-am testat, deci nu iti pot spune exact.

Lasa-ne un comentariu: