Review – Raijintek Orcus 240, Antec K120, Antec H600 Pro versus TRUE Copper

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Racire, in 25 April, 2018.

Raijintek Orcus 240

Raijintek este un nume destul de nou in domeniul coolerelor, dar experienta lor precede cu mult numele actual. Ma astept la lucruri destul de bune din partea lor, dar, desi multi dintre utilizatori vor aprecia partea de “bling-bling” sau mania RGB cum e denumita mai nou, eu sunt un overclocker si ma intereseaza doar performanta si calitatea.

Sa incepem totusi cu inceputul si sa pecizam ca avem de-a face cu cel mai complet pachet din acest test. Avem prinderi de toate felurile, ventilatoare aratoase dotate cu lumina RGB comandabila prin telecomanda, pasta termica si aplicator, bloc de apa deasemenea dotat cu lumina RGB controlabila, un frumos indicator de flow, lucruri care iti fura ochii pe buna dreptate, aratand foarte bine.

Pompa de apa nu mai este incorporata in waterblock, dupa cum puteti vedea in poze, modificare care poate aduce un plus de performanta. As fi preferat o includere in radiator a unei pompe mai puternice, dar din moment ce nu am putut testa diferite configuratii, nu pot sa ma pronunt in privinta eficientei, comparativ vorbind cu alte configuratii ale aceluiasi sistem.

Trecind la partile care conteaza daca vorbim de performanta, prinderea este destul de solida, dar as fi optat pentru o parte metalica a sistemului de prindere integrat in blocul de apa, fapt ce ar fi permis cu siguranta o presiune de strangere mai mare.

Nu apreciez sentimentul de fragilitate cand strang suruburile, si presiunea ar fi trebuit sa fie mai mare, urma de TIM aratand clar acest lucru. Surpriza este baza blocului, “state of the art” din punctul meu de vedere, prezentand o convexitate pe ambele axe. Trebuie sa felicit Raijintek pentru acest aspect, pentru ca foarte putini producatori stiu cum trebuie facute lucrurile. Pacat ca presiunea nu este ceva mai mare, dar daca pui “aripi din plastic”, nu mai ai ce sa ceri la partea de presiune.

Tot la partea de performanta/calitate amintesc de prezenta unui lichid gandit pentru temperaturi scazute, overclockerii nefiind uitati de catre inovatorii Rainjintek.

Comentarii

3 comentarii la: Review – Raijintek Orcus 240, Antec K120, Antec H600 Pro versus TRUE Copper

  1. Emil Alexandru a scris pe:

    Vreo sansa sa vedem un review de Cryorig A40 Ultimate?

  2. Subasu Florian a scris pe:

    Doar timp pierdut. Pacat, si eu cand vad postarile de la racire parca imi tresare inima ca apare ceva nou…

  3. DjLeco a scris pe:

    Se vede cum tehnologia a cam ajuns la o anumita limita, doar sa folosesti ventilatoare foarte bune cu impact asupra noise, si radiatoare cu suprafata de disipare marita la maxim, artificial.

Lasa-ne un comentariu: