Review – Raijintek Scylla Elite CA240

Scris de: , in categoria: Racire, in 5 October, 2021.

Concluzii

Incet incet am ajuns si la finalul acestui articol si pot spune ca am ramas din nou impresionat de calitatea produselor Raijintek. La turatii medii pentru ventilatoare (1300rpm) kitul se comporta bine, insa un radiator de dimensiuni mai mari ar fi indicat pentru un procesor gurmand. Din ce am vazut atunci cand am montat kitul, presiunea exercitata de sistemul de prindere al waterblock-ului este medie, contactul fiind crucial in cazul unui procesor cu TDP ridicat si contact precar intre die si IHS precum Core i9 9900k.

Ecosistemul ARGB al celor de la Raijintek este usor de utilizat insa nu am apreciat faptul ca controller-ul inclus in pachet nu are posibilitate monitorizarii vitezei de rotatie a ventilatoarelor, acesta fiind si motivul pentru care am folosit EK Loop Connect pentru controlul ventilatoarelor. Ventilatoarele sunt silentioase si au un design placut, pompa este mai mult decat suficienta pentru orice am vrea sa facem in sistem iar fitting-urile si furtunul de 16mm completeaza bine si ofera un look cu adevarat high-end. Radiatorul de 240mm este insa dimensionat cam la limita, iar diferenta fata de cel de 360mm este minima din punct de vedere al dimensiunilor – in zilele noastre orice carcasa high-end poate sustine un astfel de radiator.

Raijintek Scylla Elite CA240 este un kit comercializat pentru un pret foarte bun pentru ceea ce gasim in pachet, fiind mult mai usor pentru incepatorii in ale DIY-ului sa construiasca primul lor custom loop. Calitatea este mult peste ceea ce putem gasi la acest pret daca am lua pe componente, insa cred ca se mai poate stoarce ceva performanta prin ajustarea presiunii sistemului de prindere al waterblock-ului.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: