Review – Sapphire Nitro+ S240-A si S360-A

Scris de: , in categoria: Racire, in 21 January, 2022.

Prezentare

 

Primul lucru pe care l-am remarcat atat la Sapphire Nitro+ S240-A, cat si la Nitro+ S360-A, au fost bucatile din plastic care protejeaza radiatorul de actiuni mecanice externe – acestea se demonteaza destul de usor odata ce scoatem radiatorul din cutie si suntem pregatiti pentru instalarea ventilatoarelor. Acestea din urma folosesc tehnologia Nitro+ Hybrid Fan Blade Design, ce combina un ventilator axial cu unul de tip blower, imbunatatind astfel presiunea statica si fluxul de aer la turatii mici. Pentru fabricarea acestora, Sapphire a apelat la First D, partenerul lor de incredere si in cazul sistemelor de racire pentru placile video. Ventilatoarele au mufe proprietare ce se conecteaza prin intermediul unui splitter direct in waterblock. Acestea pot fi montate pe oricare parte a radiatorului, in orice directie (push sau pull), turatia putand fi controlata intre 450rpm si 2400rpm.

Design-ul ansamblului waterblock + pompa nu este tocmai unul scandinav, aducand mai degraba a ceva desprins din filmul Transformers. In cazul in care trebuie sa montam AIO-ul in alta pozitie in carcasa, topul pompei nu ne ajuta pentru ca nu poate fi rotit, iar cablurile ce ies din el sunt numeroase si dezordonate. As fi preferat ca majoritatea cablurilor sa fie intr-un sleeving, lasand afara doar cablul PWM si cel A-RGB pentru conectarea la placa de baza. Lungimea furtunelor permite instalarea AIO-urilor chiar si in carcase de dimensiuni mai mari, cum a fost si in cazul nostru cu Seasonic Syncro Q704. Pasta termica este pre-aplicata din fanrica, fiind suficienta indiferent de tipul de procesor folosit. Sistemul de prindere este usor de montat si exercita o presiune optima, calitatea constructie fiind excelenta, tipic ASETEK.

Atat turatia ventilatoarelor, cat si iluminarea RGB, se pot modifica fie prin conectarea la placa de baza, fie prin folosirea unui controller extern. Pompa celor de la ASETEk a ajuns la cea de-a 7-a generatie, ceea ce inseamna ca se bucura de vibratii si zgomot redus, precum si de o turatie variabila intre 800rpm si 2800rpm. Pentru testele noastre am folosit-o la turatia maxima pentru a obtine maximul de performanta, iar nivelul de zgomot emis nu a fost deloc deranjant.

 

Sapphire Nitro+ S240-A

 

Sapphire Nitro+ S360-A

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: