Review – Sharkoon S80 RGB

Scris de: , in categoria: Racire, in 28 April, 2023.

Concluzii

 
Pentru o prima aparitie pe aglomerata piata a AIO-urilor, Sharkoon face o figura frumoasa folosind un design Asetek personalizat. Desi modelul testat de noi, Sharkoon S80 RGB, este mai scump cu 100 lei decat S70 RGB, care foloseste aceeasi platforma tehnica, dupa parerea mea arata semnificativ mai bine. Design-ul ce implementeaza finisaj in forma de diamant pentru margini dar si de infinity mirror atunci cand este iluminat merita pe deplin diferenta de pret. Performanta de care a dat dovada in testele noastre este in linie cu ceea ce ne asteptam de la un AIO de 240mm, sa nu uitam ca TDP-ul setat in cazul procesorului nostru de test este unul ridicat, gandit initial pentru stresarea celor mai bune AIO-uri de 360mm. Folosit pe procesoare cu TDP-uri decente, Sharkoon S80 RGB nu are nici o problema in a rula in parametrii chiar si cu ventilatoarele setate la 800 – 1000 rpm.

Ventilatoarele ARGB folosite de Sharkoon beneficiaza de o iluminare consistenta, gratie celor 12 LED-uri, iar arhitectura cu 9 pale le ajuta sa nu piarda prea multa presiune statica atunci cand micsoram turatia. Dimensiunea de 240mm a radiatorului face ca totusi capacitatea de disipare a caldurii sa fie limitata, prin urmare folosind setarile platformei noastre de test coborarea ventilatoarelor la o turatie de 1000 rpm nu a fost posibila. Nefiind bazate pe un lagar pe rulmenti, ventilatoarele folosite de Sharkoon nu au avut un zgomot de motor deranjant, insa e nevoie de o turatie spre 1000rpm pentru a deveni complet silentioase.

Pretul de 500lei la care poate fi gasit Sharkoon S80 RGB este unul prietenos cu buzunarul avand in vedere calitatea constructiei si performanta aratata, iar pentru cei care nu pun atat de mult pret pe partea estetica avem alternativa mai accesibila numita S70 RGB. Posibilitatea de daisy-chain este binevenita, insa cred ca poate fi imbunatatita prin utilizarea unui singur conector. Cu siguranta vom mai auzi de Sharkoon pe piata AIO-urilor si sunt curios cum vor arata urmatoarele modele, acestia fiind o companie care asculta feedback-ul clientilor.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: