Review – Sharkoon S80 RGB

Scris de: , in categoria: Racire, in 28 April, 2023.

Prezentare

 

Radiatorul si cele doua ventilatoare ARGB Sharkoon de 120mm sunt ambalate separat, acestea din urma putand fi montate pe oricare parte, in orice directie (push sau pull).  Ansamblul waterblock + pompa are 2 conexiuni: un conector cu 4 pini PWM pentru alimentarea si controlul pompei dar si un al doilea cablu sub forma unei mufe ARGB cu 3 pini pentru controlului iluminarii situate pe capacul pompei.

Pasta termica nu este pre-aplicata ca in alte cazuri, insa in pachet gasim o mica seringa de pasta termica DOWSIL, aceasta fiind suficienta chiar si pentru procesoare HEDT cu IHS-ul ceva mai mare. Desi nu este specificat nicaieri, Sharkoon au utilizat pentru S80 un design Asetek, prin urmare sistemul de prindere este usor de montat si exercita o presiune suficienta, calitatea constructiei fiind la cel mai inalt nivel. Furtunele sunt groase, au invelis textil, o lungime suficienta si pot pivota la iesirea din pompa pentru a putea fi asezate cat mai bine in carcasa. Capacul pompei se poate roti in orice directie (in functie de asezarea waterblock-ului pe placa de baza), efectul infinity mirror ce are in centru logo-ul Sharkoon fiind unul spectaculos atunci cand iluminarea este pornita.

Ventilatoarele proprietare Sharkoon dispun de iluminare ARGB cu cate 12 LED-uri, au 9 pale si se pot controla PWM avand o turatie reglabila intre 600rpm-2000rpm. Coltarele de cauciuc puncteaza decisiv la capitolul silentiozitate, in timp ce posibilitatea de inlantuire daisy-chain a iluminarii ARGB precum si a conexiunii PWM castiga puncte la capitolul ergonomie. De notat faptul ca firele ventilatoarelor sunt extrem de scurte, prin urmare ar fi bine sa le conectati si aranjati inainte de montarea AIO-ului in sistem, altfel va veti apuca sa injurati (asa cum am facut eu). Consider ca un conector proprietar cu 6 pini (cum am vazut in cazul Deepcool LS720) sau chiar o conexiune magnetica prin contact (cum am vazut in cazul Seasonic Magflow) ar fi fost o solutie mult mai eleganta si mai usor de utilizat.

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: