Review – SilverStone Icegem 240P ARGB

Scris de: , in categoria: Racire, in 18 October, 2021.

Rezultate

 

Incepem testele cu 2000rpm, setarea maxima de turatie pentru ventilatoarele PWM din pachet, temperatura maxima a procesorului ajungand astfel la 80 oC, rezultat mai bun decat ceea ce am vazut de regula la AIO-urile cu dimensiunea de 240mm.

 

 

Mai departe am setat 1500 rpm pentru cele doua ventilatoare situate pe radiator, moment in care zgomotul a devenit mult mai tolerabil. Temperatura inregistrata de procesor a urcat pana la un maxim de 84 oC, o penalizare de 4 grade fata de performanta obtinuta la turatia maxima.

 

 

Am vrut apoi sa vad cum se comporta Icegem 240P daca ne dorim ceva mai multa liniste, prin urmare am setat ventilatoarele la 1250rpm. Temperatura maxima atinsa de procesor se stabilizeaza la 87 oC, prin urmare AIO-ul este inca eficient, cu o penalizare in performanta de doar 3 grade fata de scenariul anterior, desi in camera s-a facut liniste.

 

 

Pentru ultimul test am setat ventilatoarele la 1000rpm, insa performanta a luat-o la vale stabilizandu-se insa la o temperatura de 93 oC. Ma gandeam sa testez si la 800rpm insa ne-am fi apropiat prea mult de throttle si nu avea rost. Radiatorul poate disipa destula caldura, prin urmare cred ca ventilatoarele sunt limitarea in acest caz.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: