Round-up paste termice 2017 – Arctic, Cooler Master, EKWB, Gelid, IC7, Kingpin Cooling si Thermal Grizzly

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Racire, in 18 August, 2017.


 

CONCURENTII

 
Thermal Grizzly Conductonaut
 

 
Singurul metal lichid din acest test are un pachet complet, care contine paduri de curatare de doua tipuri, aplicator pentru seringa, aplicator pentru suprafata si bineinteles instructiuni. Are cea mai mare conductibilitate termica dintre toti participantii la test, cu un impresionant 73 W/mk. Temperatura de functionare se incadreaza intre 10 si 140 de grade celsius.
 
Thermal Grizzly Kryonaut
 


 
Destinata overclockerilor extremi, Kryonaut are un interval imens de utilizare pentru  temperatura agentului de racire. Ramane de vazut cum se va comporta in conditii normale de temperatura.
 
Thermal Grizzly Hydronaut
 


 
Surprinzator este faptul ca specificatiile de temperatura sunt aceleasi ca si in cazul lui Kryonaut, dar acest lucru nu prea conteaza in acest test. Aplicatorul din cauciuc, deasemenea prezent si la Kryonaut, este un plus binevenit.
 
Kingpin Cooling KPx
 


 
Incet, incet, cunoscutul si experimentatul oveclocker Kingpin (Vince Lucido) adauga tot ce trebuie in gama produselor destinate racirii extreme. Un lucru foarte bun, pentru ca avem nevoie de inovatie si progres in acest domeniu, el dovedindu-se de-a lungul anilor cu adevarat pasionat si dedicat.

Un singur lucru am de reprosat pachetului, si anume cantitatea foarte mica de pasta din recipient.
 
Cooler Master Mastergel Maker Nano
 


 
Printre cerintele mele pentru acest articol s-a aflat si ultima pasta termica de la Cooler Master, sper doar sa fie un concurent serios, pentru ca in ultimul timp nu am vazut lucruri interesante de la aceast producator.

Restul concurentilor sunt introdusi pentru comparatie, pentru a usura alegerile utilizatorilor, dar si pentru a avea un sistem de referinta bine pus la punct. Vechea garda este prezenta (Arctic MX-4), la fel si un foarte renumit TIM bazat pe diamant, mai precis “92% pure diamond by weight”, se precizeaza pe ambalajul lui IC7. EK Ectotherm este o pasta termica destul de raspandita, asa ca am tinut neaparat sa o introduc in teste.

Gelid GC-Extreme nu mai are nevoie de prezentare, fiind etalonul cand vorbim de overcloking extrem. Dat fiind ca avem un lot nou de pasta, iar metodologia este imbunatatita, sunt foarte curios cum v-a face fata batranul Gelid GC-Extreme noului val de concurenti.
 

Comentarii

9 comentarii la: Round-up paste termice 2017 – Arctic, Cooler Master, EKWB, Gelid, IC7, Kingpin Cooling si Thermal Grizzly

  1. kobro a scris pe:

    Bravo, nene!
    Imi place ca pe ultima pagina ai pus cumva punctul pe i 🙂

  2. idbaghera a scris pe:

    Ramiro loveste din nou 🙂

  3. nicugoalkeper a scris pe:

    Frumos si la subiec.

  4. Doru a scris pe:

    Ma bucur ca mai vad si astfel de teste. Imi trezeste nostalgii 🙂
    Ca tot veni vorba de metale lichide si influenta lor asupra materialelor de orice fel, nu numai aluminiu; ce parere ai despre utilizarea lor in operatiune de delid ?

  5. poparamiro a scris pe:

    Nu recomand folosirea sub ihs, nu merita efortul si riscul pentru cateva grade.

  6. Zoli a scris pe:

    La operatiunea delid fiecare decide ca daca gresesti atunci adio processor
    eu conductonaut am folosit si am castigat 20-24 grade asa ca pot spune ca a meritat. Procesorul in loc de 85-87-90 sta la maxim 67-69 depinde de core1-2-3-4
    Gelid Extreme nu am gasit cand am avut nevoie.

  7. Bogzilla a scris pe:

    Dar pe un i7 7700HQ, Acer Aspire VX 15, ar fi mai indicat sa folosim Conductonaut sau mai bine ramanem pe ceva clasic, MX-4 si GC Extreme?

  8. Monstru a scris pe:

    Obligatoriu clasic in cazul asta

  9. Dor a scris pe:

    Bine-ai revenit! Foarte util și bine făcut articolul!

Lasa-ne un comentariu: