Test practic – Raijintek Custom Watercooling
Concluzii
Incet incet am ajuns si la finalul acestui articol si pot spune ca am ramas destul de impresionat de calitatea si mai ales performanta componentele de racire cu apa de la Raijintek. Nu sunt la fel de bine finisate sistemele de prindere, iar cu putina neatentie putem conecta componentele aRGB in controller-ul livrat in pachetul ventilatoarelor sau a fittingurilor. Poate am nimerit eu o versiune timpurie de waterblock insa acest lucru nu mi se pare normal, nu toata lumea cunoaste diferenta dintre aRGB si RGB, lucru periculos pentru ca tensiunea de alimentare este fundamental diferita (5v vs 12v). Pe de alta parte, performanta aratata de Raijintek CWB-RGB (60 euro) si CWB-TR4 RBW (50 euro) a fost foarte buna, pretul lor fiind de asemenea o surpriza placuta, sub ceea ce gasim la competitori. ANTILA D5 EVO RBW cu un pret de lista de 150 euro are o putere extraordinara, se vede in poze si vortexul creat in vas, si ajuta in performanta obtinuta impreuna cu radiatorul din cupru Calore Elite CA360.
Ventilatoarele MACULA 12 Rainbow RGB nu m-au impresionat, presiunea statica facandu-le sa obtina rezultate slabe la turatii scazute, lucru vizibil in special in cazul platformei AMD Threadripper. Nici turatia nu a putut fi reglata foarte exact, PWM-ul in cazul lor functionand ciudat si raportand dublul turatiilor reale. Cu alte ventilatoare poate ar fi stat altfel rezultatele insa chiar si asa am fost destul de surprins, in special de CWB-RGB. Seturi complete de la Raijintek gasiti chiar si pe piata din Romania, Phorcys Evo contine modelul vechi de pompa (Antila D5 RBW) insa acelasi waterblock CWB-RGB, radiator Calore cu grosime de 65mm, ventilatoare IRIS 12, tuburi si fittinguri hard tubing precum si lichid RAIAQUA. Pretul se invarte pe la 360 euro pentru kitul cu radiator de 360mm, ceea ce mi se pare corect pentru nivelul de performanta si pentru tot ceea ce primim in pachet.
Per total ma declar incantat de componentele de racire custom ale taiwanezilor de la Raijintek si le-as folosi cu placere intr-un build, singurele mele obiectii fiind ventilatoarele MACULA 12 precum si ecosistemul RGB care pare incropit pe parcurs. Ce-i drept, Raijintek au lansat recent o gama complet noua de produse, care par sa rezolve toate aceste probleme, totul fiind acum aRGB 5v, prin urmare nu mai ai ce sa incurci. Eu am ramas impresionat si dornic sa vad ce mai scot pe piata, deja am vazut waterblock-ul FORKIS Pro RBW pe care vi l-a prezentat colegul meu Tudor impreuna cu distroplate-ul ACHERON 240 EVO. Putina concurenta pe piata de custom watercooling nu strica, astfel incat ma bucur sa vad mai multe oferte pe piata din care putem alege.
Comentarii
Niciun comentariu la: Test practic – Raijintek Custom Watercooling
Pingback: Test practic – Raijintek Custom Watercooling | Stiri IT & C
Pingback: lab501 » Review – Raijintek Scylla Elite CA240