Prezentare – Raijintek CWB-RGB, Raijintek ANTILA D5 & Raijintek CALORE C240D

Scris de: , in categoria: Racire, in 23 May, 2018.

Raijintek

 
Utilizarea unui circuit cu lichid pentru racirea celor mai fierbinti componente din calculatorul nostru nu mai reprezinta de mult o noutate pentru pasionati, primele componente dedicate facandu-si aparitia pe piata in urma cu mai bine de 20 de ani. Cu toate acestea, ani la rand acest tip de racire a fost apanajul celor cu adevarat entuziasti, costul unui astfel de sistem depasind considerabil costul unei solutii echivalente pe aer, in timp ce beneficiile nu erau chiar atat de ridicate in cazul unor componente care consumau semnificativ mai putin decat componentele din zilele noastre.

Evident, anii au trecut, iar densitatea tranzistorilor per milimetru patrat a crescut intr-un ritm furibund, facandu-si aparitia adevarati monstrii (Threadripper, GTX 1080Ti, etc.) in cazul carora o solutie de racire cu lichid este chiar recomandata. In paralel, componentele dedicate au devenit din ce in ce mai performante, iar aspectul a inceput sa capete o importanta din ce in ce mai mare, un numar considerabil de utilizatori avand acum in posesie un PC racit cu lichid.

In acest context, una dintre vestile bune pe care le aduce intotdeuna dezvoltarea unui segment de nisa este intrarea unui numar din ce in ce mai ridicat de jucatori pe piata in momentul in care interesul utilizatorilor creste cu adevarat. Si cum noi locuim in Europa, avem nevoie de mai multi producatori care comercializeaza astfel de produse in UE, fara taxe suplimentare (vama, TVA, etc). Un astfel de producator este Raijintek, de la care am putut vedea primele incercari in 2016, respectiv in 2017.

Ei bine, iata ca anii nu au trecut degeaba, iar producatorul Taiwanez (cu reprezentanta in Germania) a lansat anul acesta mai multe componente dedicate circuitelor de racire cu lichid, despre care vom discuta astazi. Ma refer, desigur, la nou lansatele Raijintek CWB-RGB, un waterblock dotat cu iluminare RGB, respectiv Raijintek ANTILA D5, un combo pompa/rezervor, pe care le-am incercat impreuna cu un radiator Raijintek CALORE C240D.

 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Prezentare – Raijintek CWB-RGB, Raijintek ANTILA D5 & Raijintek CALORE C240D

Lasa-ne un comentariu: