Test practic – Raijintek Custom Watercooling

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Racire, in 4 August, 2021.

Raijintek Custom Watercooling

De taiwanezii de la Raijintek am tot vorbim in ultimul timp si ne-am declarat incantati de ceea ce am vazut, indiferent daca a fost vorba de carcase, AIO-uri sau componente de watercooling. M-am apucat acum ceva timp de un tur de forta al sistemelor de racire custom, insa timpul limitat a facut ca testele sa avanseze destul de greu. Ca si referinta, desi nu putem avea o comparatie directa din varii motive, acesta fiind si motivul pentru care nu am trecut rezultatele in acelasi grafic, seria noastra de review-uri la custom loop-uri contine deja gama HydroX de la Corsairkiturile din seria Classic si Quantum de la EKWB dar si Alphacool.

Utilizarea unui circuit cu lichid pentru racirea celor mai fierbinti componente din calculatorul nostru nu mai reprezinta de mult o noutate pentru pasionati, primele solutii dedicate facandu-si aparitia pe piata in urma cu mai bine de 20 de ani. Cu toate acestea, costul ridicat a facut ca ani la rand acest tip de racire sa fie folosita doar de cei cu adevarat pasionati, diferenta fata de o racire pe aer fiind mai mica atunci decat in momentul de fata, deoarece componentele au TDP-uri din ce in ce mai ridicate.

Anii au trecut, iar densitatea tranzistorilor per milimetru patrat a crescut mai alert ca preturile dupa pandemie, facandu-si aparitia adevarati monstrii (Threadripper, RTX 3080Ti, etc) in cazul carora o solutie de racire cu lichid este recomandata chiar de producator. In paralel, componentele dedicate au devenit din ce in ce mai performante, iar aspectul a inceput sa capete o importanta din ce in ce mai mare (aRGB de exemplu), un numar considerabil de utilizatori avand acum in posesie un PC racit cu lichid. Prin urmare racirea cu lichid a inceput sa manance din piata coolerelor high-end pe aer prin AIO-urile entry-level si mainstream, devenind alegerea de facto atunci cand vorbim de un sistem enthusiast unde montam obligatoriu un AIO high-end sau un sistem de racire custom.

Ce am apreciat intotdeauna la Raijintek au fost preturile competitive si solutiile tehnice care nu fac rabat la performanta pentru estetica, asa cum este poate cazul la alte branduri. Luati aminte insa ca acest review a fost inceput cu destul de mult timp in urma, asadar unele componente folosite fac parte din gama veche de produse. Totusi, ele sunt inca pe piata si pot fi comandate. Haideti mai departe asadar sa vedem ce componente vom utiliza in testele de astazi!

 

 

Comentarii

Niciun comentariu la: Test practic – Raijintek Custom Watercooling

Lasa-ne un comentariu: