Computex 2016 – Raijintek

Scris de: , in categoria: Stiri, in 9 June, 2016.

Raijintek

 
Asa cum va spuneam, 2016 este anul racirii cu apa si al modding-ului si din ce in ce mai multi producatori isi manifesta interesul pentru acest domeniu. Prin urmare, la stand-ul celor de la Raijintek am putut vedea cele mai noi componente pentru sisteme de racire cu apa, de la pompe si rezervoare si pana la radiatoare si waterblock-uri.

Un bun exemplu in acest sens este sistemul construit in carcasa open-frame Paen, sistem in care toate componentele (carcasa, waterblock, radiator, pompa, rezervor, tubulatura rigida, fitting-uri) sunt produse de catre Raijintek. Tot aici am putut admira si carcasele Nestor si Asterion, precum si solutia de racire All In One Cetus.

Cu toate acestea, cea mai interesanta noutate nu era accesibila publicului si ma refer aici la un prototip pentru un sistem de racire All In One fara pompa. Cum poate functiona un astfel de sistem, va veti intreba? Ei bine, datorita unui lichid special, cu punct de fierbere scazut (~40 oC). In momentul in care waterblock-ul preia caldura de pe procesor si lichidul ajunge la punctul de fierbere, acesta se evapora, trece prin radiator, condenseaza si revine inapoi in waterblock, unde procesul o ia de la capat. Partea cu adevarat interesanta este ca performanta sistemului de racire creste odata cu TDP-ul. Astfel, cu cat temperatura procesorului este mai mare, cu atat tot procesul (evaporare, condensare) are loc mai rapid.

Evident, va trebui sa testam aceasta solutie in practica in momentul in care sistemul de racire va ajunge in faza de productie in masa.

 
Raijintek-01

Raijintek-02

Raijintek-03

Raijintek-04

Raijintek-05

Raijintek-06

Raijintek-07

Raijintek-08

Raijintek-09

Raijintek-10

Raijintek-11

Raijintek-12

Comentarii

Niciun comentariu la: Computex 2016 – Raijintek

Lasa-ne un comentariu: