Alte trei variante personalizate de Nvidia GTX 285 de la Gainward, Galaxy si Zotac

Scris de: , in categoria: Stiri, in 27 February, 2009.

Dupa ce de curand v-am prezentat doua variante personalizate de la Palit si EVGA, a venit astazi randul altor trei producatori sa isi dezvaluie placile video non-standard GTX 285.

Varianta Gainward Cao Cao reprezinta o clona a celei Palit deja infatisate in link-ul de mai sus (nu cred ca mai e pentru nimeni o noutate faptul ca Palit detine Gainward sau ca variantele Palit denumite Sonic sunt identice cu cele Gainward denumite Golden Sample). Singura deosebire ar putea fi soft-ul proprietar ExpertTool, care permite ajustarea frecventelor procesorului grafic si ale memoriilor, valori de 720 de MHz pentru procesor putandu-se obtine prin supratactare destul de usor (conform sursei expreview.com).

Galaxy se lauda cu o racire a unui producator specializat in asa ceva, si anume Arctic Cooling Accelero XTREME (5 caloducturi si 3 ventilatoare de 92 mm reglabile intre 1000 si 2000 rpm). Alimentarea se face in 4+2 faze digital pentru procesorul grafic si respectiv memorii (versus 6+2 faze analogic pentru varianta standard Nvidia – nu e neaparat o imbunatatire) si este dotata cu un BIOS dual.

Ultima placa video din aceasta stire apartine Zotac, poarta numele GeForce GTX 285 Infinity Edition, si, la fel precum varianta EVGA HydroCopper, este racita cu ajutorul unui water-block in-house. Este insa mai rapida decat cea EVGA cu 2 MHz (sic!), avand frecventa de ceas a procesorului grafic tactata la 722 de MHz. Memoriile ruleaza in schimb la o frecventa mai mica (2700 vs. 2772 la EVGA), iar shader-ele sunt tactate la 1584 MHz (vs. 1620 MHz la EVGA). Pretul (pentru toate cele 3 placi) este necunoscut.

Nu inchei aceasta stire pana nu va prezint si cele 2 pcb-uri GTX 285 non-standard (cu care sunt disponibile imagini). Mai jos, in primele doua atasamente sunt cel Gainward Cao Cao/Palit si cel Galaxy, iar in cea de-al treilea cel standard Nvidia.

Cum acestea nu difera prea mult (pe cel Gainward/Palit e mutata alimentarea memoriilor in stanga procesorului grafic, iar pe cel Galaxy, asa cum am mentionat, exista o alimentare in 4 faze digital in locul uneia in 6 faze analog pentru gpu), nu se pot emite judecati de valoare privind performantele acestora.

Numai un test (eventual comparativ) poate releva care pcb este mai eficient ca si consum de curent, si care suporta o supratactare mai buna (aici intervenind si factorul noroc, plus cel al racirii – Galaxy fiind avantajata, avand prin Accelero Extreme foarte probabil cel mai bun si mai eficient cooler dintre cele cu racire pe aer).

Surse: Zotac, vr-zone.com, expreview.com

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: