AMD Phenom X6 pregatit pentru lansare pe 27 aprilie

Scris de: , in categoria: Stiri, in 21 March, 2010.

Cum toata lumea a vazut performanta excelenta dar si potentialul de overclocking de care este capabil noul six-core Core i7 980X de la Intel, acum asteptam cu totii replica celor de la AMD. Conform unor informatii neoficiale, noul Phenom X6 bazat pe nucleul Thuban va fi lansat pe 27 aprilie iar denumirile procesoarelor din aceasta serie sunt deja prezenta in BIOS-urile catorva producatori:

  • AMD Phenom X6 1035T – 2600 MHz
  • AMD Phenom X6 1055T – 2800 MHz
  • AMD Phenom X6 1075T – 3000 MHz
  • AMD Phenom X6 1090T Black Edition – 3200 MHz

Spre deosebire de Intel care a lansat pana acum doar modelul de varf cu un pret aproximativ de 1000$, AMD va ataca si utilizatorii care nu beneficiaza de buzunare atat de largi dar totusi au nevoie de un six-core. Daca Core i7 980X este fabricat pe 32nm si beneficiaza de Hyper-Threading (poate folosi 12 thread-uri), Phenom X6 este practic un Phenom X4 la care i s-au adaugat inca 2 nuclee, procesul de fabricatie si arhitectura fiind aceeasi (45nm). Acesta este motivul pentru care nici macar varianta Black Edition a seriei Phenom X6, cu multiplicator deblocat, nu se va apropia ca performanta de echivalentul sau de la Intel. Gama de preturi se asteapta sa fie intre 200 si 500 euro.

Comentarii

15 comentarii la: AMD Phenom X6 pregatit pentru lansare pe 27 aprilie

  1. Ciuy a scris pe:

    cum ar veni AMD e iar in urma tehnologiei…

  2. Matose Post author a scris pe:

    Foarte corect dar macar va fi ieftin 🙂

  3. Mario a scris pe:

    intr-adevar intelul e inaintea amd-ului dar sa nu uitam ca merge mai prost un intel la aceeasi frecventa cu un amd. cu toate ca am intel i7 ma cam dezamageste:| ma asteptam la cva superior… nu difera moolt de phenom x4:P salutari tuturor

  4. florinx a scris pe:

    De fapt in urma cu tehnologia sunt cei de la Intel care nu fac altceva decat sa copieze AMD si sa implementeze tehnologiile lor.

  5. Monstru a scris pe:

    Mario – ceea ce spui tu era valabil pe vremea Athlon 64 vs Pentium 4. Intel ofera o performanta mai buna / clock decat AMD de aproximativ 4 ani de zile.

  6. Gamer a scris pe:

    @Florinx, ai mare dreptate! Nu trebuie sa studiezi f. mult ca sa ajungi la concluzia asta, iti trebuie doar cunostintele elementare si putina logica..
    @Monstru, de 4 ani de zile ca raport pret/calitate balanta este inclinata definitiv in favoarea AMD – uita-te si tu la preturi..

  7. Monstru a scris pe:

    Atunci cand spui raport calitate pret, te uiti atat la “calitate” cat si la pret. Din pacate AMD nu poate face fata nici prin prisma raportului calitate/pret, decat in segmentul entry-level. Sper sa isi revina AMD pe partea de procesoare asa cum au facut-o pe partea de placi video, pentru ca incapacitatea de a concura Intel in acest moment are efecte negative asupra intregului domeniu IT, si evident asupra tuturor consumatorilor.

  8. Padre a scris pe:

    Atita timp cit amd tine piep la intel si văzind diferenta astronomica de pret nu ma poate convinge nimeni obietiv ca intelul ar fi superior ! AMD se impune si ca imagine si ca pret si ca performanta. Un fost intelist dezamăgit !!!!!

  9. AMD se impune ca pret si performanta ? Frate pe ce planeta traiesti ?

    1090T pe tomshardware abia se apropie de i7 930 in cateva teste si in alte e batut bine…iar care pret 1090T e cu 1 mil mai scump decat i7 930…no comment..

  10. marianxtreme a scris pe:

    Stie cineva cand va aparea 1035T docamdata nu se gaseste nicaieri nici afara nici in tara ,de ce spun ca a fost lansat cand el nici macar nu exista ???? aiurea are cineva fro info in legatura cu acest subiect

  11. Matose Post author a scris pe:

    Pe 27 aprilie au fost lansate 1090T si 1055T, 1035T se va lansa un pic mai incolo…

  12. marianxtreme a scris pe:

    Un pic mai incolo stiu si eu dar vad ca ia cam mult ala o sa fie cel mai bun proc pret/performanta pana acum o sa duca pe apa sambetei Intel cu supra preturile lor,deja se cumpara in frenezie x6 astea in afara tocmai datorita pretului raportat la performanta care este superb

  13. Matose Post author a scris pe:

    Daca tot vorbesti de raportul pret / performanta excelent atunci presupun ca ai vazut articolul nostru? http://lab501.ro/procesoare-chipseturi/amd-phenom-ii-x6-1090t-deneb-a-crescut-mare

  14. Mas a scris pe:

    am core i7 la 2.6 GHz default,sincer l-am cumparat in urma vizionarii a diferitelor review-uri de pe net,convins ca o sa dau lovitura, sincer nu sunt deloc impresionat de performantele lui deloc deloc , cei care nu detin sa se abtina de la comentarii aiurea doar ca se se bage in seama Intel face bani din strategiile murdare de marketing.Rog frumos nu mai comentati aiurea daca nu detineti procesorul respectiv,ce cititi pe net e praf.

  15. Luke a scris pe:

    eu acum studiez si practic la pretul unui 1055 nu te poti apropia ca performanta cu nici un intel.. i5 760 e sub performantele lui 1055 cu cca 13% pretul fiind similar

    un procesor cu 6 nuclee de la Intel este net superior ca si performanta, insa pretul este de 3 ori, ideea generala fiind ca Intel bate AMD la performanta, insa la niste preturi prohibite!!

    o vorba buna zice “prost ii cine da, nu cine cere”.. traim vremuri grele iar un X6 de la AMD este o alegere absolut decenta!

Lasa-ne un comentariu: