CeBIT 2010 – Gigabyte prezinta noul line-up AMD

Scris de: , in categoria: Stiri, in 9 March, 2010.

Gigabyte au expus la CeBIT cele mai noi placi de baza, atat seriile P55 cat si X58 fiind prezente in intregime la standul producatorului taiwanez. Cititorii lab501 sunt informati, asa ca nu vom reveni asupra acestor serii, ci o sa ne concentram asupra noutatilor. Noutati bazate de aceasta data pe cele mai noi chipset-uri AMD, mai precis 890GX, 880G si 890FX.

Gigabyte GA-880GMA-UD2H implementeaza chipset-ul 880G si se adreseaza utilizatorilor care cauta un produs cu un bun raport calitate/pret. Placa beneficiaza de 6 porturi S-ATA 3, datorita southbridge-ului SB850, precum si de 2 porturi USB 3, datorita controller-ului NEC. Doua sloturi PCI-E 2.0 x16 completeaza oferta, alaturi de caracteristici clasice Gigabyte, cum ar fi Ultra Durable 3. Placa grafica integrata este ATI Radeon HD4250, cu suport DX 10.1.

.


.

Gigabyte GA-890GPA-UD3H integreaza chipset-ul 890GX, si beneficiaza de aceleasi optiuni ca si modelul de mai sus, exceptand placa video integrata, ATI Radeon HD4290. De asemenea, datorita functiei Precision OV, avem la dispozitie o gama mai vasta de voltaje pe care le putem controla decat in cazul modelului bazat pe 880G.
.


.

Varful de gama se numeste Gigabyte GA-890FXA-UD5, si foloseste chipset-ul 890FX. Pe langa functiile prezente pe celelalte doua modele, aici gasim 4 sloturi PCI-E 2.0 x16, butoane Power si Reset on-board, led-uri de diagnoza, in principiu cam orice ar avea nevoie un overclocker pentru a impinge la maxim procesoarele AMD.
.

.

Gigabyte GA-P55A-UD7 nu mai reprezinta de mult o noutate pentru cititorii nostrii, dar as vrea sa insist putin asupra modului in care au fost implementate USB 3 si S-ATA 3 pe acest model. Cunoastem cu totii primele implementari, in cadrul carora aceste conexiuni foloseau legatura directa cu procesorul (PCI-E) pentru a asigura latimea de banda necesara noilor standarde. In acest fel, nu puteam folosi decat USB 3, sau S-ATA 3, sau o configuratie multi-card, pe rand, nu simultan. Cei de la Gigabyte au rezolvat problema in cazul modelului P55A-UD7, folosind un chip PLX pentru a multiplica lane-urile PCI-E pentru USB 3 si S-ATA 3, precum si un chip NF 200 pentru a asigura latimea de banda necesara celor 4 porturi PCI-E 2.0. Astfel, acum putem realiza configuratii 3SLI sau CrossfireX fara penalizari de performanta, si putem folosi in acelasi timp S-ATA 3 sau USB 3.0. Aceasta solutie mi se pare mult mai potrivita decat primele implementari, chiar daca a crescut putin costul de productie al placii.
.

Comentarii

Un comentariu la: CeBIT 2010 – Gigabyte prezinta noul line-up AMD

  1. Laurentiu a scris pe:

    Foarte incantat de 880GMA-UD2H, poate in combinatie cu Athlon X4 635 va inlocui actuala platforma, nu peste multa vreme!

Lasa-ne un comentariu: