Asrock isi anunta modelele cu chipset-ul Intel H55

Scris de: , in categoria: Stiri, in 26 November, 2009.

Astazi vine randul lui Asrock sa isi anunte primele produse cu chipseturile Intel din gama H5x. Avand ca principal atu fata de fratele P55 suportul pentru grafica integrata in viitoarele procesoare Intel, H55 se prezinta ca o solutie potrivita pentru platformele entry-level, desi suporta si procesoarele Core i7, evident pe socket 1156.

Prima implementare de la Asrock a lui H55 se numeste Asrock H55M si este o placa mATX ce foloseste drept solutie audio “Creative Sound Blaster X-FI MB”; chip-ul audio nu e unul Creative ci e VIA VT1718S, insa functiile software (inclusiv EAX Advanced HD 4.0) sunt prezente.

H55M

Al doilea model este Asrock H55M Pro si e in esenta un H55M cu firewire si care are toti condensatorii cu electrolit solid. Ambele placi au optiunea Asrock CCO, ce reprezinta un set suplimentar de gauri in jurul socket-ului procesorului pentru a permite montarea coolerelor Socket 775, lucru util in cazul unui upgrade.

H55M ProH55M Pro-ioH55M Pro-3d

Cel de-al treilea si cel mai mare reprezentant al seriei e o placa “intreaga”, de dimensiuni ATX aproape normale, lucru ce ii permite sa vina cu cateva sloturi si porturi in plus, precum si cu un layout mai aerisit.

H55DE3Am gasit insa un lucru care m-a fascinat la aceste placi de baza, dealtfel gandite pentru un buget modest: producatorul garanteaza lucrul cu memoria la DDR3-2600 si chiar peste ! Cand standardul JEDEC cel mai rapid e DDR3-1333 si cele mai rapide memorii din comert au rating-ul DDR3-2200, Asrock va spune ca puteti memorii pana la DDR3-2600 pe placile lor de baza. Pe mine m-a uimit.

Comentarii

2 comentarii la: Asrock isi anunta modelele cu chipset-ul Intel H55

  1. badhabit a scris pe:

    + pozitionarea mufelor SATA

    – nu poti prinde in suruburi in extrema dreapta toate modelele lor din seria P55

  2. neos a scris pe:

    la fel si la p45.nu poti prinde surubul si inca ceva. scrie ca suporta pe site la ei pana la intel p4 la 800mhz prescott la 3.06ghz dar nu ai voie sa depasesti fsb de la cpu. daca ai ceva mai mare de 800 la placa de ram nu merge . testata treaba.

Lasa-ne un comentariu: