Asus anunta Rampage 2 Extreme

Scris de: , in categoria: Stiri, in 20 October, 2008.


Iata ca dupa succesul inregistrat cu Rampage Extreme, Asus pregatesc ceva deosebit si pentru Nehalem. Construita in jurul chipsetului X58, Rampage 2 Extreme este prima placa din seria Republic of Gamers destinata noilor procesoare de la Intel.

De aceasta data cei de la Asus duc si mai departe conceptul de Enthusiast Motherboard, astfel incat vom beneficia de o serie de caracteristici deosebite, al caror unic scop este impingerea performantelor platformei aproape de limitele maxime ale tehnologiei. Astfel, Rampage 2 Extreme incorporeaza un sistem avansat de alimentare al componentelor, avand 16 faze de alimentare pentru procesor si cate 3 faze pentru QPI/DRAM, Northbridge si memorie.

De asemenea, Asus duc mai departe sistemul “Hand on Hardware Overclocking”. Astfel, TweakIt, pe care l-am mai intalnit si pe Rampage Extreme, permite ajustarea voltajelor in timp real direct de pe placa de baza, fara a fi nevoie sa intram in bios sau sa folosim un software dedicat. O noua aditie este ProbeIt, care ofera 8 puncte de masura pentru cele mai importante voltaje din sistem, grupate intr-un mod ergonomic sub elementele de control are sistemului TweakIt, eliminand astfel nevoia de a cauta puncte de masura pe spatele placii de baza.

Mai mult decat atat, datorita chipsetului folosit, Rampage 2 Extreme ofera entuziastilor posibilitatea de a alege cea mai buna configuratie pentru sub-sistemul grafic, putand fi rulate atat configuratii 3 Way SLI cat si CrossFireX. Tinand cont de succesul si de performantele predecesoarei sale, Rampage 2 Extreme se anunta a fi una dintre cele mai performante placi cu X58 destinate overclocker-ilor. Evident, speram sa putem testa in practica acest lucru cat mai curand.

Mai jos putem arunca o privire asupra specificatiilor oficiale ale producatorului


Memory

Triple channel memory architecture

6 x DIMM, max. 12 GB, DDR3 1800 (OC) / 1600 (OC) / 1333 / 1066 / MHz, non-ECC, unbuffered memory

VGA

Multi-GPU Technology

Expansion

3 x PCIe2.0 x16 slot, supports x16, x8, x8, or dual x16 speeds

2 x PCIe2.0 x1 ( the PCIEx1_1 (black) slot can be used as an audio slot)

1 x PCI 2.2

Storage

7 x SATA 3.0 Gb/s ports

1 x eSATA 3.0 Gb/s port

1 x UltraDMA 133 for up to 2 PATA devices

LAN

Dual Gigabit LAN controllers with Teaming support, both featuring AI NET2

High Definition Audio

SupremeFX X-Fi Audio with EAX4.0 support

IEEE 1394a

2 x 1394a ports

USB

12 USB 2.0 ports

ROG Exclusive Overclocking Features

TweakIt

ProbeIt

Extreme Engine with ML Caps

CPU Level Up

Form Factor

ATX Form Factor, 12” x 10.6” (30.5 cm x 26.9 cm)

Comentarii

Niciun comentariu la: Asus anunta Rampage 2 Extreme

Lasa-ne un comentariu: