CeBIT 2010 – Arctic Cooling Accelero Xtreme 5870 & 5970

Scris de: , in categoria: Stiri, in 1 March, 2010.

Dupa cum probabil cunoasteti, toate variantele nucleului Cypress (XT, LE, etc) se incalzesc puternic desi beneficiaza de un proces de constructie pe 40nm. Dar paradoxal nu caldura generata de GPU este problema, ci mai degraba caldura degajata de etajul de VRM al placii.

Arctic Cooling Accelero Xtreme 5870 se remarca atat prin dimensiunea impresionanta cat si prin cele 3 ventilatoare cu 11 pale optimizate pentru airflow cat mai ridicat in conditii de zgomot.

Cooler-ul beneficiaza de 5 heatpipe-uri de cupru ajutate de o baza integral din cupru. Se pot observa cele 3 radiatoare furnizate in pachet: 2 x radiatoare din aluminiu masiv pentru memorii si un radiator pentru VRM care se prinde in suruburi (aspect extrem de important 🙂 !).

Am lasat la urma cel de-al doilea cooler VGA care este mai interesant: Arctic Cooling Accelero Xtreme 5970. La o privire frontala putem observa similaritatile evidente intre acest cooler si fratele sau mai “firav” dedicat placilor HD 5870, dar…

… privind din profil putem observa ca avem de-a face cu un cu totul alt monstru. Da dragilor, acest cooler are 8 heatpipe-uri absolut necesare pentru a disipa cei aproape 300W disipati de o placa Radeon HD 5970.

Radiatorul este modelat dupa forma placii astfel facand contact perfect atat cu chipurile GDDR5 cat si cu VRM-urile.

Imaginile cu cele 2 coolere sunt oferite de catre Lab501 in premiera. Reproducerea imaginilor fara acordul proprietarului este strict interzisa.

Comentarii

Un comentariu la: CeBIT 2010 – Arctic Cooling Accelero Xtreme 5870 & 5970

  1. Laurentiu a scris pe:

    Excelenta ideea de a integra toate radiatoarele pe o singura placa prinsa in suruburi (ramane de vazut cat de eficient e cooler-ul in sine).

Lasa-ne un comentariu: