Reportaj lab501: Antec, Arctic Cooling si Biostar la CeBIT

Scris de: , in categoria: Stiri, in 10 March, 2009.

Inca o stire, ale trei standuri trecute in revista. Lab501 mai precis, „revista” de specialitate ce chiar si-a respectat cititorii, trimitand un redactor la evenimentul IT european al anului.

Antec a prezentat inca nelansatele varfuri de gama din seria Performance One P183 si P193, ce beneficiaza de imbunatatiri minore fata de modelele anterioare.

In afara de design-ul exterior schimbat (mai ales panoul frontal, mai „gaurit”), P183 are ventilatorul din compatimentul de jos mutat din centru in fata pentru a face loc surselor mai voluminoase. De asemenea, la fel ca si P193, este compatibila cu surse non-ATX, atipice, precum Antec CP-850.

La P193 remarc doar ca nu mai vine cu niciun fel de sursa inclusa, precum surioara P190 (care avea chiar doua, una de 550W si alta de 650 de W). Ventilatorul lateral denumit plastic „Big Boy”, de 20 de cm, are acum o aparatoare din plastic, al carei rol este foarte probabil strict decorativ.

Skeleton Proto 2 este o carcasa deosebita, ce se afla inca in stadiul de proiect, fiind finalizata doar intr-un procent de 40%, dupa spusele designer-ului. Tot conform acestuia, in varianta comercializabila ar trebui sa poata adaposti un sistem de peste 50.000 de euro, cu o placa de baza Supermicro dual-socket, 96GB RAM, 4 acceleratoare Nvidia Tesla si 24 de discuri SSD. Inainte sa spuneti „UAU!”, puteti descoperi in acest simpatic (si recent) material video ce inseamna o matrice RAID formata din 24 de SSD-uri.

.

Arctic cooling se pare ca se orienteaza din ce in ce mai mult catre solutii de racire VGA, oferind acum o varietate larga de coolere OEM pentru diversi producatori, precum ECS, Inno3D, Manli, Galaxy, Force3D, Point of View sau Axle.

Chiar si variantele disponibile inclusiv pentru utilizatorul final sunt folosite ca solutii non-standard de racire pentru placi video mai puternice; de exemplu Accelero S1 si Accelero S2 pe Nvidia 9800GT, respectiv 9600 GT…

… sau Accelero TWIN TURBO pe Nvidia 9800GTX+ sau ATI 4870…

… sau Accelero XTREME pe Nvidia GTX 280 sau ATI 4870X2.

A fost expus si un sistem cu doua 9800GTX+ in SLI overclockate si racite pasiv; desi 9800GTX+ nu mai poate fi considerata o placa video high-end, aceasta este destul de „fierbinte”, si deci reusita celor de la Arctic Cooling merita a fi apreciata.

De asemenea, a fost etalata probabil cea mai buna sursa ArcticCooling, Fusion 550R, de fapt inca un Seasonic re-brand-uit. Conform unui test Anandtech, eficienta si calitatea constructiei acestui exemplar este foarte buna, la fel ca si silentiozitatea ventilatorului de 120 de mm. In Romania este deja disponibila la un pret din nou foarte bun.

Nici cooler-ele destinate procesorului nu au fost uitate, cea mai interesanta aparitie constituind-o Freezer XTREME Rev. 2, noul „varf de lance” al companiei pe aceasta nisa de piata. Performantele specificate precum capacitatea de racire de 160W sau temperaturi scazute in conditii de silentiozitate maxima pentru procesoare extrem de puternice raman a fi demonstrate.

La standul Biostar vizitatorii au putut descoperi viitoarea placa de baza pentru Socket LGA1156, T-Power I55. Dupa impresie buna lasata in randul entuziastilor de predecesorul I45, ne asteptam ca acest exemplar sa constituie un produs excelent pentru overclok-eri.

Tot in cadrul CeBIT, Biostar a introdus tehnologia Green Power Utility, pentru a fi in rand cu restul producatorilor ce abordeaza latura ecologica cu tehnologii de power-saving. Aceasta ar trebui sa faca o tranzitie lina de la starea economica la cea de performanta mxima, dar pana nu testam nu putem spune nimic.

De asemenea, Biostar a postat in fata standului o vitrina continand produsele proprietare ce au obtinut rezultate importante in overclocking.

Periplul nostru in cadrul CeBIT-ului va continua… ca sa ma exprim in termeni de show televizat, ramaneti aproape, pentru ca nici nu stiti ce pierdeti!

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: