Computex 2009 – Surse

Scris de: , in categoria: Stiri, in 7 June, 2009.

Anul acesta, in cadrul targului Computex 2009 au fost prezentate cateva surse care respecta cel mai sever standard in ceea ce priveste eficienta: 80 Plus Gold. Acesta specifica minim 90% eficienta la o incarcare de 50%, si 87% eficienta la o incarcare de 100%. Totusi nu aceasta certificare inseamna totul in alegerea unei surse, mai sunt si alte aspecte care trebuie luate in considerare.

ACBel PolyTech a expus seria de surse R88 care respecta certificarea 80 Plus Silver, dar si noul model R9 conform certificarilor 80 Plus Gold. Pentru cei ce nu stiu, electronica ACBel PolyTech este prezenta in multe surse de pe piata, un exemplu fiind seria Silent Pro a celor de la Cooler Master.

Pentru ca tot vorbeam mai devreme de Cooler Master, acestia tocmai au primit certificarea 80 Plus Gold pentru sursa UCP 900W, prezentata la Computex impreuna cu seria Silent Pro M.

Vantec este un producator destul de prezent pe piata din Romania. Acesta a prezentat la Computex sursele sale din gama ION compatibile 80 Plus. Urmariti in poza amperajul maxim specificat pe fiecare linie de 12v. Adunand cele 4 linii vom obtine 128A numai de +12v, iar sursa este de 750W. Cred ca cei de la Vantec au reinventat conservarea energiei… a, nu, defapt vroiau sa ia ochii celor mai putin documentati pentru ca mai jos scrie un consum combinat de 54A. Asadar, mare atentie…

Cu totii cunoastem sursele Enermax si realizam ca o asemenea firma nu putea sta departe de Computex. A fost prezentat un nou model de sursa echipat cu ventilator Enermax Magma si certificata 80 Plus Gold. De asemenea, in cadrul standului o sursa Enermax Revolution 1050W alimenta un sistem bazat pe Intel Core i7, ASUS P6T6 WS si nu mai putin de 6 placi video.

Comentarii

Un comentariu la: Computex 2009 – Surse

  1. frumos articol,foarte complet,felicitari.

Lasa-ne un comentariu: