Computex 2010 – OCZ duce la extrem viteza dispozitivelor de stocare

Scris de: , in categoria: Stiri, in 7 June, 2010.

OCZ este o companie binecunoscuta pentru memoriile sale, insa, in ultima vreme se pare ca targetul s-a mutat incet, incet inspre piata dispozitivelor de stocare bazate pe memorii flash. Astfel, lansarile de produse noi in gama memoriilor DDR3 nu au lipsit, dar au fost mult mai rare in ultima vreme decat aparitia unor noi SSD-uri. Cei de la OCZ au inovat nu o data in acest domeniu, capatand un renume de netagaduit printre producatorii de SSD-uri. Ei bine, daca la Cebit va povesteam despre noua serie bazata pe controller-ul SandForce (pe care o puteti admira si in acest material), de data aceasta am putut vedea si alte dispozitive care promit viteze ametitoare. Prima noutate o constituie dispozitivul de stocare externa Enyo, in esenta un SSD care poate fi conectat la PC prin intermediul unei interfete USB 3.0. Exista versiuni de 64, 128 si 256GB, iar vitezele pe care acest dispozitiv le promite sunt iesite din comun pentru un device extern – 260MB/s pentru citire, respectiv 200MB/s pentru scriere.

.

.

O alta noutate au reprezentat-o drive-urile Onyx si Vertex II, in format 1,8″. Onyx este dedicat celor care cauta un produs accesibil, fiind disponibil in versiuni de 32 si 64GB, cu viteze maxime de citire/scriere de 145/120MB/s, in timp ce Vertex II este un produs de top intr-un format liliputan, fiind disponibile versiuni de 60, 120 si 240GB, cu viteze de 285/275 MB/s.

.


.

Cu adevarat iesita din comun este o versiune consumer a celebrului Z-Drive. Acesta SSD cu conectare prin slotul PCI-E ofera viteza care depaseste cu mult posibilitatile unui drive standard, dar, din pacate, acelasi lucru poate fi spus si despre pret, acesta fiind de ordinul miilor de euro. Ei bine, cei de la OCZ au introdus ideea si in zona consumer, expunand un SSD PCI-E, bazat pe doua controller-e SandForce in configuratie Raid. Astfel, acesta poate atinge viteze mult mai mari decat SSD-urile bazate pe aceleasi controllere, insa pretul se va situa in jurul valorii de 450 Euro, adica accesibil pentru un entuziast care dispune de o platforma bazata pe Intel Core i7 980X, de exemplu.
.


.

Ei bine domnilor, am avut ocazia sa vad ceva si mai extrem. Ce se intampla in cazul in care viteza de care este capabil un astfel de drive nu este de ajuns? Ce se intampla cand vrem sa vedem 100000 IOPS? Ce se intampla cand pana si interfata S-ATA 3 limiteaza un RAID realizat cu doua astfel de device-uri? Cei de la OCZ pregatesc un proiect foarte misterios, cu ajutorul caruia putem conecta mai multe astfel de drive-uri, in configuratie RAID, folosind un slot PCI-E. Inca nu putem divulga prea multe detalii, insa proiectul este destul de extrem chiar si pentru standardele noastre.
.

.

Si daca tot vorbim de viteze extreme, mai jos puteti vedea ce pot face mai multe drive-uri din seria enterprise, atunci cand lucreaza impreuna.
.


.
In continuare, va las sa admirati SSD-urile din seriile Vertex, Onyx si Agility.
.

Comentarii

Niciun comentariu la: Computex 2010 – OCZ duce la extrem viteza dispozitivelor de stocare

Lasa-ne un comentariu: