Computex 2023 – Thermaltake – Carcase si memorii DDR5 noi

Scris de: , in categoria: Stiri, in 7 June, 2023.

Thermaltake

 

Cu ocazia vizitei noastre la Computex 2023 din Taipei, in standul celor de la Thermaltake am putut vedea seria de carcase CTE (Centralized Thermal Efficiency), acestea avand un design dual-chamber. Totodata, aceasta serie presupune rotirea la 90 de grade a placii de baza optimizand astfel air-flow-ul in interior. Zona procesorului este astfel adusa spre panoul fontal, iar placa video este instalata vertical si amplasata spre panoul din spate. Practic, acestia au reusit sa creeze mai mult spatiu pentru zona de racire a sistemului (instalarea radiatoarelor de 360mm / 420mm este posibila in multiple locatii), iar extragerea caldurii degajate de consumatorilor principali (CPU si VGA) este optimizata prin pozitionarea acestora sub plafon.

Gama de carcase CTE va fi disponibila in 3 game diferentiate dupa dimensiuni: C750, C700 si C500, fiecare fiind disponibila cu panou frontal din sticla securizata (TG ARGB) sau perforat (Air) in doua culori (negru si alb – Snow). Zone pentru racire a sistemului exista pe toate laturile carcasei, iar de miscarea aerului se ocupa ventilatoarele CT140 140mm ce opereaza la 1500RPM.

Mai departe avem Thermaltake Ceres 300 TG ARGB, care vine in 3 variante de culori: negru, alb cu usoare insertii de negru si matcha cu usoare insertii de gri. Peste 55% din panourile sale prezinta perforatii, acest model poate acomoda radiatoare de pana la 360mm frontal si pana la 280mm pe plafon. Doua ventilatoare CT140 ARGB vin pre-instalate frontal si unul non-RGB pe partea din spate. Doritorii au posibilitatea de a achizitiona separat display-ul LCD, costul pentru aceasta facilitate fiind destul de piperat – in jur de 100$, aproape cat carcasa in sine.

In cele din urma, noul Tower 200 ne-a atras atentia atat prin gama coloristica disponibila (negru, alb, matcha, racing green si turquoise), dar si prin dimensiunile ceva mai generoase comparativ cu precedentul model. Un RTX 4090 incape fara probleme in acest format mini-ITX impreuna cu un radiator de 280mm pe partea dreapta. Si in acest caz, exista posibilitatea de a instala un display LCD separat.

Gama de memorii Thermaltake RGB vor fi disponibile acum pana la frecvente de 6600MHz cu latente 32-42-42-84 si tensiune de alimentare de 1.4v. Gama Toughram XG RGB DDR5 va urca in schimb pana la frecvente de 7600MHz cu latente de 38-48-48-84 si tensiune de alimentare de 1.45v, gama de culori fiind impresionanta, avand chiar si design cu fibra de carbon.

 

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: