Gama noua de notebook-uri VAIO de la Sony

Scris de: , in categoria: Stiri, in 23 June, 2010.

De curand am avut placerea de a participa la lansarea noii game de notebook-uri VAIO a celor de la Sony, gama ce include nu mai putin de 7 serii de modele ce ar putea acoperi o varietate foarte larga de pretentii pe care le-ar avea cineva de la un notebook.

Cel mai interesant si probabil cel mai original dintre toate a fost Sony VAIO P, un netbook cu dimensiunea doar cu putin mai mare decat a unui plic de scrisori, ce cantareste sub 650 grame si pe care am avut ocazia sa il vedem live si in cadrul Computex 2010, la Intel PC Client Event.

Disponibil atat in varianta portocalie din imaginea de mai sus cat si in mai potrivita dupa parerea mea culoare neagra, VAIO P integreaza un accelerometru, un GPS precum si o busola digitala, fiind atat util in calatorii prin orase necunoscute cat si domnisoarelor care se ratacesc prin mall-uri :). Jucaria e motorizata de un Intel Atom Z540, are 2GB RAM, pentru stocare foloseste un SSD de 64GB (respect!) iar autonomia e in jur de 5 ore. Mie mi s-a parut o demonstratie impresionanta a ce e poate construi in jurul unui procesor Atom de generatia a doua, desi pretul apropiat de 3500 RON i-ar putea speria pe unii; insa, pentru pachetul descris mai inainte ce mai e presarat si cu bunatati gen Bluetooth, modul WWAN sau display mai mult decat decent de 1600×768 pixeli unii ar putea spune ca e chiar o afacere buna.

Desemenea, colectia de vara VAIO (deh, ziceti si voi cat de trendy sunt oamenii astia !) mai contine si noua serie VAIO E de 14 inch, disponibila in culorile albastru-aprins sau roz-si-mai-aprins, ce e orientata catre ceva experienta multimedia, utilizare zilnica si in general accesului web cat mai facil. Ba chiar e un buton separat pe care cum apesi, in cateva secunde te trezesti intr-un browser cu acces internet la discretie, chiar daca notebook-ul era oprit; fara sa mai astepti sa plece tot sistemul de operare, sa porneasca toate programelele instalate, doar tzac-pac si te dai pe net.

Netbook-urile din seria VAIO M, de 10.1 inch, sunt si ele colorate cat mai nonconformist, cum altfel: alb, roz sau albastru inchis, in timp ce seria VAIO E de 15.5 inch se aseamana cu fratele mai mic de 14 inch, minus culorile stridente dar cu un plus acolo unde conteaza, sub capota.

Noul model VAIO F e orientat si inca bine de tot catre productia multimedia, venind cu un display ce pretinde redarea 100% corecta a spectrului Adobe RGB, precum si cu motorizarea necesara pentru a trece ca prin branza prin tot felul de aplicatii pretentioase: Intel Core i7, 8GB RAM DDR3, un GeForce GT330 ce poate accelera prin CUDA multe aplicatii profesionale, precum si un Blu-Ray writer pentru a putea salva apoi continutul proaspat creat.

Ultimele doua noutati ar fi seriile VAIO Y si VAIO Z: in timp ce prima face parte din categoria “pana”, cu numai 1.8Kg folosind o carcasa dintr-un aliaj de magneziu dar isi permite o autonomie de pana la 9 ore, gama VAIO Z se lauda cu trasaturi mai de categorie “grea”, pastrand insa eleganta unei clase business: 6GB de RAM, doua SSD-uri si o placa grafica Nvidia GeForce GT330 ce pune umarul doar cand e nevoie de ceva mai multa forta.

Comentarii

9 comentarii la: Gama noua de notebook-uri VAIO de la Sony

  1. Arata bine, desi cam piperat la pret parerea mea e ca ar merita pentru ce stie face. 🙂

  2. Este un laptop superb, interesanta este cordeluta pentru prindere la mana, poti sa il porti ca borseta. Pacat c anua re integrat un modul 3G, eu nu imi mai cumpar nimic mini fara 3g incorporat

  3. Design și dotări premium la prețuri pe măsură.

  4. Un notebook viu colorat arată mai degrabă a jucărie pentru copii, nu a sculă profesională, no offense. Oricât ar fi de deștept, eu cu culorile alea (portocaliu, albastru-aprins sau, auzi tu, roz-si-mai-aprins) nu mă-mpac și pace. Puteți să-mi ziceți tradiționalist sau bătut în cap, asta e. Noroc că este și variantă neagră pentru oameni normali la cap. 😀

  5. do u have a twitter

  6. Pretul e mult prea mare fata de celelalte netbookuri, dar imi place foarte mult designul

  7. Arata super portocaliu…e ceva diferit!

  8. E ceva diferit, dar cam scump pentru performante

  9. Vaio mi se pare cel mai bun notebook de la sony. Arata foarte bine asta mic, ceva diferit.

Lasa-ne un comentariu: