IDF 2015 – Primul SSD cu memorie 3D XPoint testat

Scris de: , in categoria: Stiri, in 19 August, 2015.

Memoria revolutionara 3D XPoint prezentata cu putin timp in urma de Intel este unul din subiectele de interes anul acesta in cadrul Intel Developer Forum ce se desfasoara chiar in aceste momente in San Francisco. Noua tehnologie permite viteza si anduranta de 1000 ori mai mare decat memoria actuala NAND, in timp ce densitatea este de 10 ori mai mare decat a memoriei RAM.

Dupa o munca de mai bine de 10 ani, anul viitor vom vedea pe piata si primele produse ce incorporeaza acest nou tip de memorie, numite Intel Optane. Vom vedea SSD-uri NVME echipate cu memorie 3D XPoint cu capacitati de peste 10TB in 2017, urmand ca in 2019 sa putem depasi 100GB. Se pare ca in sfarsit timpul vechilor HDD-uri a apus, acestea urmand sa-si piarda si ultimele atuuri… adica capacitatea maxima si pretul per GB.

Tob Crooke, Senior VP si General Manager al Non-Volatile Memory Solutions Group, a urcat pe scena cu Brian Krzanich, CEO al Intel, oferind in premiera un demo de performanta al noii tehnologii. In medie, desi era in faza de prototip, un SSD echipat cu memorie 3D XPoint ofera o performanta de 5-7 ori mai mare decat cel mai rapid SSD NVME aflat pe piata in momentul de fata (Intel SSD 750).

 

xpoint_05

xpoint_04

xpoint_01

xpoint_10

xpoint_02

xpoint_03

 

Comentarii

Niciun comentariu la: IDF 2015 – Primul SSD cu memorie 3D XPoint testat

Lasa-ne un comentariu: