iLikeIT – despre mega si micro sisteme cu George Buhnici

Scris de: , in categoria: Stiri, in 20 February, 2015.

iLikeIT

 

iLikeIT se apropie de startul celui de-al 4-lea sezon (Sambata dimineata, pe ProTV) asa ca George Buhnici ne-a invitat in platoul stirilor ProTV ca sa ne facem incalzirea discutand despre un subiect drag noua. Nu, de aceasta data nu am mai discutat despre smartphone-uri si tablete ci despre mega si micro sisteme de calcul.

Despre ce este vorba? Pai in primul rand, George a adus in studio un workstation Lenovo ThinkStation P700. Acesta este bazat pe o platforma dual Xeon si poate fi configurat dupa bunul plac al utilizatorului, cu diverse modele de procesoare Intel Xeon, memorie DDR4 (pana la 384GB) pana la 8 SSD-uri, placa video Nvidia Quadro s.a.m.d. Modelul prezentat de noi reprezinta configuratia de baza, cu doua procesoare Intel Xeon cu 4 nuclee si 8 fire de executie fiecare, 16 GB DDR4 si doua SSD-uri Intel Enterprise in RAID.

Evident, George ne-a provocat sa construim si noi o bestie asa ca am facut ce stim noi mai bine si am adus in platou o bestie de 3000 Euro. La… baza… acestui sistem stau o placa de baza GIGABYTE SOC Force Champion, o editie limitata dedicata overclockerilor extremi, un procesor Intel Core i7 5960X (cel mai puternic procesor al momentului) si 32GB DDR4 produsi de Corsair. Sistemul este completat de o placa video Sapphire R9 290X cu 8GB memorie video, o sursa Seasonic P1200, un SSD HyperX, un cooler AIO Enermax Liqtech precum si o masa de teste DimasTech. Evident, si noi am prezentat configuratia de …baza… sistemul putand fi dotat oricand cu 3 x GTX 980… pentru cei mai maniaci dintre voi. Pretul in acel caz trece insa de 4000 de Euro.

La final, am zis sa mergem si in cealalta extrema si am prezentat micro PC-ul ECS Liva, un sistem de 120 USD bazat pe o platforma Intel BayTrail-M. Puteti afla mai multe detalii despre acesta din review-ul dedicat si de asemenea puteti urmari emisiunea si pe site-ul Stirile ProTV.

 

Comentarii

Lasa-ne un comentariu: