Samsung lanseaza un nou SSD NVMe – 990 Pro

Scris de: , in categoria: Featured Articles, Stiri, in 25 August, 2022.

Samsung 990 Pro

 
Ehehei, dragii monstrului, dar iata ca fix cand ne odihneam si noi mai cu spor a inceput sezonul evenimentelor si lansarilor de toamna, iar primul eveniment este Gamescom, traditionalul festival dedicat placerilor ludice, care se desfasoara in fiecare August in Koln.

Aici s-au strans, ca in fiecare an, zeci de producatori de jocuri, publisheri si distribuitori, dar si brand-uri din domeniul hardware, iar unii dintre acestia au profitat de ocazia pentru a lansa noi serii de produse.

Este si cazul celor de la Samsung, care au organizat o lansare de zile mari, in care au discutat despre noua gama de monitoare Odyssey, despre noile modele Galaxy Z, dar mai ales despre o noua serie de SSD-uri NVMe PCI-E 4.0, mai precis Samsung 990 Pro.

Acesta integreaza cel mai nou controller Elpis fabricat de Samsung, precum si memorie Samsung V-NAND 3-bit TLC, fiind disponibil in doua versiuni, mai precis 990 Pro si 990 Pro Heatsink. Fiecare versiune va fi disponibila in trei capacitati de stocare, mai precis 1TB, 2TB si 4TB, oferind viteze de citire de pana la 7450 MB/s si viteze de scriere de pana la 6900 MB/s.

Conform celor de la Samsung, noul SSD este optimizat pentru jocuri cu cerinte grafice ridicate si alte sarcini solicitante, inclusiv redare 3D, editare video 4K si analiza de date.

„Odată cu inovațiile continue în domeniul jocurilor, al tehnologiei 4K și 8K, precum și al aplicațiilor bazate pe inteligența artificială, nevoia consumatorilor de stocare de înaltă performanță crește exponențial”, a declarat KyuYoung Lee, vicepreședinte al Memory Brand Product Biz Team în cadrul evenimentului. „990 PRO oferă un echilibru optim între viteză, eficiență energetică și fiabilitate, reprezentând o alegere ideală pentru gamerii pasionați și profesioniștii creativi care caută să lucreze și să se joace neintrerupt”.

 

Comentarii

Un comentariu la: Samsung lanseaza un nou SSD NVMe – 990 Pro

  1. Bogdan Petriceicu-Mujdeu a scris pe:

    Altii lanseaza pe 5.0 si ei inca sunt la 4.0…
    Este un fel de 980 Pro fix?

    Era si cazul de 4TB…

Lasa-ne un comentariu: