Sapphire Radeon HD 4850 X2 in cateva imagini

Scris de: , in categoria: Stiri, in 28 October, 2008.

Ei bine, s-ar parea ca indelung asteptata intrare a placii video dual-GPU Radeon HD 4850 X2 va avea loc in cel mai scurt timp, o asemenea supozitie fiind sustinuta de aparitia tot mai repetata a numelui acestui produs in cadrul stirilor de profil. Slide-uri pregatite pentru prezentarea oficiala ne-au fost oferite, in urma cu putine zile, de site-ul chinez INPAI.com.cn, insa mult mai recent forumul PChacc.cn a devenit gazda primitoare pentru o serie de imagini care dezvaluie o placa video Radeon HD 4850 X2, un model semnat de Sapphire.

Inainte de orice, ar trebui sa notam ca produsul despre care vorbim se bucura de design-ul Sapphire; prin urmare, daca tinem seama de aspectul exterior al variantei de referinta Radeon HD 4850 X2, fotografiile postate pe forumul de limba chineza sunt absolut inedite. Racirea chip-urilor video implica doua ventilatoare de 80 mm, o decizie constructiva care, desi impovaratoare, se poate dovedi eficace. Sistemul de racire este acoperit de o obisnuita “manta” din plastic negru care, la capatul din spate, este decupata pentru a permite accesul la cei doi conectori de alimentare, unul cu opt pini si unul cu sase pini.

Potrivit modei din ultimii anii, racirea procesoarelor grafice este lasata in seama unor coolere a caror constructie este destul de apropiata de aceea folosita in cazul sistemelor de racire pentru procesoare. Radiatorul din aluminium este dotat cu baza din cupru, iar orientarea verticala a elementelor heatsink-ului permite “racorirea” simultana si a microcircuitelor de memorie care, in cazul de fata, sunt protejate de placute din aluminiu.

Chipul “bridge”, acela care asigura comunicarea dintre cele doua procesoare grafice si restul sistemului, beneficiaza de propriul radiator din aluminiu, dimensiunile acestuia din urma fiind relativ modeste. Si elementele subsistemului de alimentare sunt echipate cu un radiator inalt din aluminiu.

Panelul din spate al placii video in discutie este de tip “dual-slot”, constructie care permite plasarea a patru porturi pentru conectarea de monitoare si a unui conector TV-Out. Radeon HD 4850 X2 ofera numai un port pentru conectarea bridge-ului CrossFire. Ca urmare, pe un singur sistem, pot fi folosite doua asemenea placi grafice, o configuratie care va duce la cresterea la patru a numarului de procesoare video.

Comentarii

Un comentariu la: Sapphire Radeon HD 4850 X2 in cateva imagini

  1. A aparut si un test intre timp, din pacate e pe platforma Bloomfield si nu exista termene de comparatie pana la ridicarea NDA-ului.

    http://vr-zone.com/articles/sapphire-hd-4850×2-first-look–tested/6157.html

Lasa-ne un comentariu: