Antec Truepower Quattro 1200W – test practic
.
Rezultate
.
.
Dupa cum putem vedea, sursa face fata fara prea mari probleme in momentul in care vorbim despre setarile stock. Un asemenea sistem, chiar si cu procesorul overclockat de la bun inceput, poate fi sustinut fara probleme de Antec Truepower Quattro 1200W. Consumul in jocuri si benchmark-uri este destul de modest, si chiar si in FUR, situatie greu de obtinut in utilizare reala, nu exista probleme. Doar in momentul in care incarcam sintetic atat procesorul cat si placile video ne apropiem cat de cat de ceea ce poate oferi sursa, insa chiar si asa, este mult mai probabil sa se inchida sistemul din cauza atingerii temperaturii maxime de functionare de catre placile video decat sa existe probleme pe partea de alimentare. Din acest punct de vedere, Truepower Quattro 1200W se achita cu brio de sarcina trasata. Mai mult decat atat, comparand consumul in acest caz fata de cifrele obtinue folosind alte surse, am ajuns la concluzia ca Truepower Quattro 1200 exceleaza la capitolul eficienta, consumul raportat de aparatul de masura fiind mult mai mic decat in cazul acestora.
.
.
Nici in cazul celui de-al doilea nivel de incarcare sursa nu pare sa aiba probleme, chiar daca am atins consumul maxim specificat de producator, sursa continua sa ofere puterea necesara functionarii sistemului, fara variatii iesite din comun ale voltajelor masurate cu multimetrul. Din pacate, in cazul folosirii celui de-al treilea nivel de sarcina, sursa intra in protectie si se inchide, pentru un consum de aproximativ 1230W. Cei de la Antec m-au asigurat ca modelul TPQ1200 poate suporta pana la 100W in plus, insa acest lucru nu s-a intamplat si in realitate. In momentul in care depasim cu 30W sarcina continua specificatiile sursei, aceasta nu mai poate face fata si se inchide.
Un alt aspect interesant este dat de voltajele masurate pe rail-urile principale. In primul rand, voltajele sunt putin mai mici decat ne-am astepta, insa acestea se incadreaza perfect in marja de eroare pe care o ofera orice producator. In al doilea rand, cea mai mare diferenta intre Idle si Load o intalnim atunci cand depasim puterea nominala a sursei, inainte ca sursa sa intre in protectie. Aceasta diferenta este de numai 0,14v pe rail-ul de 12v. Cu alte cuvinte, tehnologia Powercache isi face treaba cu brio, drop-ul fiind semnificativ mai mic decat cei 0,2v declarati de producator.
.
Comentarii
frumos test o sursa puternica ar mai fi Xigmatek 1500W
Cred ca este o sursa foarte buna insa si foarte scumpa. Nu prea iti permiti sa folosesti asa ceva.
Pingback: Antec Truepower Quattro 1200W – test practic