BitFenix Shinobi XL – Review

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 20 July, 2012.

 

Piata carcaselor este una extrem de bine dezvoltata si practic putem gasi orice tip de carcasa: de la mini-ITX-uri de plastic cu surse de alimentare integrate pana la full tower-uri pline de LED-uri stridente si forme agresive. Ceea ce observ eu insa este faptul ca design-ul sobru se regaseste pe o mica parte a produselor. Toti incearca sa fie cat mai “flashy” prin design, iar exemplele de carcase bine construite si gandite, care sa isi indeplineasca datoria si sa arate cuminte sub birou reprezinta exceptiile.

Si pentru ca exista oameni ca mine, care prefera aceste design-uri mai sobre, unii producatori si-au regandit oferta astfel incat ea sa includa o astfel de carcasa. BitFenix Shinobi XL este tocmai aceasta pentru producatorul taiwanez, care a ales o cale interesanta. In loc sa proiecteze o carcasa de la zero, au luat sasiul cunoscutei Colossus si au schimbat elementele exterioare. Asa se face ca BitFenix ofera doua carcase identice ca functionalitate, una adoptand un design indraznet, cealalta ramanand sobra si cuminte.

Shinobi XL este un full-tower veritabil, in stare sa gazduiasca sisteme multi-GPU racite cu apa impreuna cu o multime de HDD-uri. Pretul face din ea un competitor direct pentru consacratul CM Storm Trooper, o carcasa la care ne-am uitat cu ceva timp in urma si am ajuns la concluzia ca nu reprezinta o alegere rea. Trebuie sa stabilim, deci, daca Shinobi XL reprezinta intr-adevar o alternativa de considerat pentru cei care vor un full-tower cu un design mai cuminte sau daca problemele/lipsurile sunt prea mari.

 

 

Comentarii

7 comentarii la: BitFenix Shinobi XL – Review

 1. Sonofabum a scris pe:

  Bine mey Nene, parerea mea e ca’s prea multe ventilatoare puse pe carcasa prietenului tau, 2 fata 1 spate 1 sus si mere fisca sau si mai ghine, 2 jos, 1 fata, 2 sus. In rest, felicitari si sa ne vedem la mare.
  Pe cand un test cu cea mai buna pozitionare a ventilatoarelor intr-o carcasa?

 2. Tile a scris pe:

  La ora actuala Bitfenix Shinobi XL este the best of the best datorita unui layout interior simplu si bine gandit care permite instalarea fara probleme a 2 circuite de watercooling si organizarea unui flux de aer eficient.

 3. Mihai a scris pe:

  Cam cat cantareste tot sistemul?

 4. Tile a scris pe:

  Aproximativ 14,5 kg. Numai carcasa are 12,5kg.

 5. Am avut ocazia sa montez un sistem intr-o carcasa Bitfenix. Sunt solid si, asa cum spunea Tile, simple si bine gandite.

  Frumos articol, bun pentru cei dornici sa-si puna banii pe un Bitfenix. Kudos!

 6. Tile a scris pe:

  Un site binecunoscut a acordat calificativ slab acestei carcase. Review-ul lor este unul foarte slab si sa le fie rusine.

 7. Andras a scris pe:

  Nu prea sunt de acord cu introducerea asta, explicati-mi va rog de ce credeti ca piata carcaselor este asa de bine dezvoltata, mai ales la noi!
  De ani de zile ma confrunt cu acelasi problema: ce carcasa sa aleg, ca nu se gasesc la noi carcase ca lumea!

  Va rog sami recomandati o carcase mini itx/DTX ca lumea! Ca in Romania sigur ca nu gasesti. In afara de CoolerMaster Elite 120, si Silverstone SG05 carcasele DTX in Romania sunt inexistente. De exemplu nu se poate cumpara aproapa in nici un magazin carcase Lian Li.

Lasa-ne un comentariu: