Review – Seasonic Prime 850W Titanium

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 12 October, 2016.

Seasonic Prime 850W Titanium

 

Au trecut mai bine de 2 ani de la lansarea ultimei platforme Seasonic pe piata (XP3) si aproape 5 ani de cand Seasonic au lansat prima serie de surse certificate 80PLUS Platinum bazata pe platforma XP. Desi Super Flower si Corsair au lansat de ceva timp sursele Titanium pe piata, Seasonic a decis sa nu se grabeasca si sa astepte pana seria Prime este finalizata 100%. Oricum pretul surselor Titanium a ramas destul de ridicat pana de curand, asadar nu putem spune ca cei de la Seasonic au pierdut trenul, ba chiar din contra, putem spune ca Prime a ajuns pe piata la momentul potrivit.

Platforma din spatele noilor modele Prime este dezvoltata de la zero nefiind doar o revizie minora, cum a fost de exemplu trecerea de la XP2 la XP3. Noile modele se vor gasi pe piata in 3 arome: Titanium, Platinum dar si Gold. Primele modele lansate fac parte din gama Prime Titanium, unde modelul de 850W – adica subiectul review-ului nostru de astazi – este si cel mai puternic. Celelalte modele Platinum si Gold vor urca pana la 1200W dar nu vor avea anumite dotari pastrate doar pentru modelele Titanium, cum ar fi zgomotul tensiunilor (ripple) de maxim 20mV si hold-up time de 30ms (fata de standardul Intel de 16ms).

Daca tot au asteptat atat pana la introducerea platformei Prime pe piata, inginerii de la Seasonic au decis sa o doteze cu ce este mai bun, cum ar fi arhitectura complet modulara, stabilitate foarte buna a tensiunilor printr-o toleranta de doar 0.5% (XP3 de exemplu avea 1%), 10 ani garantie dar si functionarea silentioasa gratie functionarii semi-pasive a ventilatorului cu lagar FDB. Haideti sa trecem mai departe si sa despachetam aceasta bestie mult asteptata.

 

2

 

Comentarii

3 comentarii la: Review – Seasonic Prime 850W Titanium

  1. Marius a scris pe:

    Am doua surse x-750 de la Seasonic și sunt super mulțumit de calitatea și durabilitatea lor.

    Nici nu se punea problema ca noua serie sa fie mai prejos ca cea precedentă.
    Prețul e cam măricel dar, orice lucru de calitate costă, mai ales ca sursele spre deosebire de plăcile video nu se schimba la 2 ani :D.
    Un singur lucru mă nemulțumește, conectorul de 24 pini, care la intrarea în sursa are vreo 28 de fire dublate si amestecate (cine a încercat sa facă sleeving la o sursa Seasonic știe ce spun 🙂 )
    Aștept ziua în care Seasonic o sa facă un conector ATX cu 24 (23) de fire în ambele capete :D.

  2. Andyy a scris pe:

    Nu sa putut trage mai multt din sursa asta ? Sau atat e limita ?

  3. Dan a scris pe:

    Multumim pentru review.
    Informatiile prezentate m-au ajutat sa ma decid si am cumparat aceasta sursa.
    Din rezultatele testelor pe care le-ai facut daca sursa ofera o putere maxima de 1062W – sa inteleg ca ea a fost clasificata destul de conservator 850W Titanium si ea ar putea fi incadrata la 1000W – Gold sau Platiunm chiar?
    Pentru o utilizare de 10-12 ore zilnic – aceasta sursa poate alimenta 1 sistem cu 1 procesor Threadripper si 2 placi video Vega 64? – Vega 64 se pare ca are consum de 280-300W.

Lasa-ne un comentariu: