Sapphire PURE 1250W – Test practic

Scris de: , in categoria: Carcase & Surse, in 15 October, 2010.

Sapphire este partenerul traditional AMD in materie de placi grafice si ca orice companie moderna incearca sa-si diversifice pe cat posibil portofoliul de produse. Primul pas au fost placile de baza majoritatea destinate alcatuirii de configuratii multi-card, apoi sursele de alimentare PURE terminand cu intrarea pe piata de mini-proiectoare (Mini-Projector 101) si netbook-uri (dupa cum v-am prezentat aici).

.

.

Poate va intrebati ce e atat de special la sursele Sapphire PURE? Atunci cand am pus si noi aceeasi intrebare unui reprezentant Sapphire raspunsul a fost pe cat de simplu, pe atat de uimitor: “Sursele Sapphire PURE sunt bazate pe seria Revolution 85 a celor de la Enermax cu mici modificari, dar in schimb beneficiaza de un pret mult mai bun”.

O afirmatie indrazneata as putea spune pe care o credeam doar pe jumatate pentru ca nu credeam ca pretul va fi intr-adevar mai mic si totusi…

.

.

Ok, dupa ce am fost pana la baie sa-mi clatesc ochii cu apa rece am mai aruncat o privire asupra tabelului de mai sus. Yeap… arata la fel, nu era de la ochi ! Ca sa previn unele intrebari care va pot trece prin cap: da, sursele sunt 99 % identice pe interior dupa cum vom vedea  si in testul de astazi si nu, nu exista mai multe revizii sau special press samples; OEM-ul folosit de Sapphire este doar Enermax iar platforma este singura capabila de a dezvolta peste 1000W a producatorului , adica Revolution 85.

Nu pot sa spun daca diferenta dintre preturi se trage de la sursa (Sapphire, Enermax) sau de la importatorii care sunt diferiti in cazul celor 2 branduri, dar ce e drept e ca seria PURE de la Sapphire suna al naibii de bine cand luam in considerare si pretul!

Comentarii

9 comentarii la: Sapphire PURE 1250W – Test practic

 1. arondutzu a scris pe:

  Pentru toate celelalte, exista, LAB501 :)!

 2. niste rezultate destul de pectaculoase zic eu… poate mai revine cineva cu un comentariu in legatura cu aceast sapphire

 3. In sfarsit dau si eu de niste rezultate adevarata de unde pot trage niste concluzii. Doresc sa-mi schimb placa veche nu neaparat ca nu merge, insa daca stresez putin mai mult PC-ul se vede ca nu biruie`.

 4. Alex a scris pe:

  Super reviewul , acum stiu ce aparat de sudura sa folosesc:D

 5. pfu … are ceva putere …

 6. 125o w e chiar puternica dar si 9 mil…scuza-ma :))

 7. Super reviewul.Este foarte puternica si buna dar sincer nu cred k as da 9 mil pe ea:-|

 8. Grupuri de pompare a scris pe:

  Daca dai 8 milioane numai pe sursa, 20 de milioane x 4 placi video = 80 de milioane. In nici un caz nu ar fi un calculator de gaming ci unul de facut filme 3D la Hollywood.

 9. Teli a scris pe:

  Foarte interesanta sursa dar ce magazin (retailer) comercializeaza sursele Sapphire in Romania?

Lasa-ne un comentariu: