Biostar TPower X79 – Prezentare

Scris de: , in categoria: Placi de baza, in 19 February, 2012.


Odata cu lansarea procesoarelor high-end bazate pe arhitectura Sandy Bridge, mai precis Sandy Bridge E, v-am prezentat si o serie de placi de baza X79 ale celor mai importanti producatori, printre care Asus, Asrock, Gigabyte sau Intel. Desi oferta acestora este foarte bine pusa la punct, intotdeuna am apreciat si variantele care au venit de la companii mai mici, dar cu o mare dedicatie pentru utilizatori, in special pentru entuziasti. Un astfel de producator este Biostar, care s-a adresat intotdeuna pasionatilor prin seria TPower.

Primul mare succes, daca va mai aduceti aminte, a fost modelul TPower I45, una dintre cele mai bune placi de baza P45 pentru overclocking produse vreodata. Acesteia i-au urmat TPower X58 si TPower I55, doua placi foarte interesante pe care le-am folosit cu placere in redactia LAB501. Familia Sandy Bridge nu a primit insa un TPower, modelele de varf pentru socket-ul LGA1155 fiind TP67XE, respectiv TZ68K+. Seria TPower a revenit insa in forta odata cu chipset-ul X79, TPower X79 fiind de altfel singura placa de baza cu socket LGA2011 prezenta in oferta producatorului taiwanez in acest moment.

Acest lucru nu reprezinta insa o problema, strategia Biostar fiind si in trecut bazata pe principiul “mai bine mai putine modele dar foarte bine construite”. Ei bine, Biostar TPower X79 este intocmai un astfel de model, construit cu atentie si dotat cu cele mai noi tehnologii. Am folosit pentru prima oara acest model in cadrul celor doua round-up-uri USB 3.0, si sincer sa fiu am fost placut impresionat de ceea ce au realizat cei de la Biostar, intr-atat incat am ajuns la concluzia ca TPower X79 merita adusa in atentia cititorilor LAB501.

.

Comentarii

2 comentarii la: Biostar TPower X79 – Prezentare

  1. Claudiu a scris pe:

    Primul succes contemporan, poate, al celor de la biostar; in perioada pII / k6 (din cate mai tin minte), biostar faceau placi de baza foarte bune si foarte cautate pentru overclock

  2. Monstru Post author a scris pe:

    Asa este Claudiu, dar I45-ul a fost chiar cea mai cea placa de baza cu P45, ceea ce, intre Asus, Gigabyte si DFI chiar a insemnat ceva important 🙂

Lasa-ne un comentariu: