MSI N580GTX Lightning – Primul samurai isi face aparitia

Scris de: , in categoria: Placi video, in 27 March, 2011.

Pana acum cateva luni, cele mai mari frecvente si implicit si cele mai bune scoruri erau obtine de placile de referinta NVIDIA care cu greu puteau depasi 1300MHz. Acest lucru s-a schimbat la inceputul acestui an cand ASUS a lansat GTX 580 DirectCU II care a depasit orice imaginatie, majoritatea atingand peste 1600MHz.

La CeBIT am putut vedea insa 3 noi placi care atenteaza la titlul de cel mai overclockabil GTX 580: MSI N580GTX Lightning, ASUS MATRIX GTX580 Platinum si Gigabyte GTX 580 SuperOverclock. Prima dintre cele 3 care vede lumina zilei este MSI N580GTX Lightning, care este defapt si subiectul testului nostru de astazi.

.

.

Cele 16 faze de alimentare mentionate pe cutie sunt defapt 12 + 3 + 1 (GPU / MEM / PLL), partea cu adevarat interesanta fiind faptul ca putem controla tensiunea aplicata pe toate 3 din software-ul proprietar MSI Afterburner. “Power4 Architecture” este un cumul de 4 factori care ar trebui sa faca aceasta placa mai buna decat alte implementari:

  • Enhanced Phase PWM Design: folosirea a 16 faze de alimentare pe care le-am explicat mai devreme
  • Independent Memory Power: alimentarea memoriei este realizata dintr-o mufa de PCIe 8-pin fata de varianta de referinta care se alimenteaza din slotul PCIe.
  • Copper MOS: tranzistorii MOS folositi au invelis de cupru care permite racirea mai buna
  • Proadlizer * 4: pentru filtrarea tensiunii sunt folositi 4 condensatori Proadlizer de la NEC / Tokin cu o capacitate de 1000uF (3 pentru GPU si 1 pentru memorie)

.

Comentarii

Un comentariu la: MSI N580GTX Lightning – Primul samurai isi face aparitia

  1. H3x0r a scris pe:

    Azot pe ea? 😀

Lasa-ne un comentariu: