AMD Phenom II X4 975 Black Edition – Deneb rafinat inca o data

Scris de: , in categoria: Procesoare & Chipseturi, in 18 February, 2011.

Stiu ca Phenom II X4 975 nu este o noutate, data sa de lansare fiind la inceputul lunii ianuarie, dar este un procesor interesant din mai multe puncte de vedere. In primul rand este procesorul cu cea mai mare frecventa de baza care a existat vreodata in oferta AMD, nu mai putin de 3600MHz; iar pentru a atinge aceasta valoare a fost nevoie de o rafinare a procedeului de productie.

Daca revizia procesorului (C2 sau C3) se poate observa in CPU-Z, modificarile facute de aceasta data sunt ceva mai subtile si pot fi observate numai analizand IHS-ul procesorului. Tot ce trebuie sa faceti este sa cautati saptamana de fabricatie situata pe randul al treilea si sa vedeti daca dupa aceasta aveti un grup de 3 sau 4 litere. Daca dupa saptamana de fabricatie (1039 – sapt 39 din anul 2010 in cazul nostru) aveti 3 litere (DPM in cazul nostru) atunci aveti parte de noul procesor “rafinat”. Daca in schimb aveti 4 cifre, cum are Phenom II X4 970BE din poza de mai jos, atunci aveti parte de un procesor din vechea garda.

.

.

Arhitectura Deneb ne e binecunoscuta inca din momentul lansarii, asadar nu vom vorbi aici despre detaliile arhitecturale. TDP-ul este cel specific nucleului Deneb rev C3, adica 125W, in timp ce VID poate varia in functie de exemplar intre 0.875v si 1.5v. Exemplarul nostru avea VID setat undeva in zona a 1.38 V.

Ceea ce ne intereseaza pe noi in testul de astazi insa este potentialul de overclocking al noilor batch-uri precum si putina joaca pe LN2, asta numai daca vedem ceva frecvente frumoase pe aer. Drept baza de comparatie vom folosi varful de gama anterior acestei lansari, adica Phenom II X4 970BE

Comentarii

10 comentarii la: AMD Phenom II X4 975 Black Edition – Deneb rafinat inca o data

 1. endluzerul a scris pe:

  meserias rezultat, atat de aproape de 7GHz…bravo!

  PS: super tare poza de la final :))).

 2. Dinu a scris pe:

  Apropo de Buldozer, poate ne prezentati un articol despre acesta noua arhitectura Fusion, ca Sandy Bridge ati intors-o pe toate fetele, ceea ce dovedeste profesionalismul vostru, asa ca va rog sa nu neglijati acest lucru.

 3. Monstru a scris pe:

  Ce legatura are ce s-a lansat pana acum din familia Fusion cu Buldozer? Despre Buldozer vom vorbi cat de curand, ne pregatim sa vedem asa ceva in curand asa ca nu vor intarzia materialele noastre cand produsul va fi lansat sau NDA-ul va expira. Despre ce am vazut pana acum din Fusion, ce ar fi de spus? Ti se pare ca am fi insistat pe gama Atom de la Intel atunci cand ar fi fost lansata? Solutiile entry-level nu sunt tocmai principalul nostru subiect de activitate.

 4. Dinu a scris pe:

  Bine Monstrule, atunci nu ne rămîne decît să aşteptăm împreună 😉

 5. cu cine pot vorbi pt un procesor ultima genratie including si motherboard? aduce careva?

 6. BT2Kwynn a scris pe:

  Pretul e prea mare pentru ce ofera, e cu mult mai scump decat un AMD Phenom II X4 955 si nu aduce in plus decat 400Mhz

 7. vali.ciuca a scris pe:

  E prea scump, chiar nu e momentul acum pentru upgrade la AMD..

  I really want to believe in bulldozer…octo core /drool 🙂

 8. ed mark a scris pe:

  e scump asa e dar merita pe deplin, vrei sa fi in top il iei acum

 9. CRISTI a scris pe:

  Amd x4 black edition este ai performant decit
  intel i5 2400?????????

 10. MAS a scris pe:

  Traiasca AMD SI Doamne ajuta sa ajunga mari ca merita si sper din tot sufletul ca Intel se va potoli intr-o zi si va juca cinsit ca de nu va fi asa vai de noi useri lipsa concurentei aduce dezastru si anarhie invatati economie si dupa vorbiti.

  Vorba presedintilor americani GOD bless amd.

Lasa-ne un comentariu: